KAKO GA NIJE SRAMOTA? Oglasio se direktor Australijan Opena i ovo poručio Novaku Đokoviću!
Tajli i Đoković, Foto: Printscreen/Youtube/Australian Open TV

australijan open opet bez novaka?

KAKO GA NIJE SRAMOTA? Oglasio se direktor Australijan Opena i ovo poručio Novaku Đokoviću!

Tajli ne želi da se založi za Novakov dolazak u Melburn

Objavljeno: 08:18h

Direktor Australijan Opena Krejg Tajli se ponovo oglasio o statusu Novaka Đokovića i (ne)mogućnosti da nastupi u Melburnu zbog svog vakcinalnog statusa.

Upravo je on jedan od najvećih krivaca za deportaciju srpskog asa jer uslovi njegovog tunira nisu bili usaglašeni sa preporukama i zakonima vlasti.

Tajli je još jednom pokazao nepoštovanje prema devetostrukom šampionu Australijan Opena i rekao kako neće lobirati kod savezne vlade u ime Novaka Đokovića da pokuša da mu pomogne da uđe u zemlju za Otvoreno prvenstvo Australije u januaru.

Takođe je u sredu otkrio da je angažovao spoljne stručnjake za imigraciju da pomognu u rešavanju velikog broja zahteva za vizu koji se očekuju od stranih igrača i njihove pratnje za prvi Grend slem 2023. godine.

Krejg Tajli
Krejg Tajlifoto: Profimedia

Đokoviću je izrečena trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, koju je izrekao bivši ministar za imigraciju Aleks Houk.

Međutim, Novak može da se prijavi za izuzeće od Houkovog laburističkog naslednika Endrua Džajlsa, a Đoković je prošlog meseca rekao da čeka "pozitivne vesti" od australijskih vlasti.

Bivša ministarka unutrašnjih poslova Karen Endruz je ove nedelje rekla da bi to bio "šamar" za vakcinisane Australijance, ukoliko bi Novaku naredne godine bilo dozvoljeno ono što prošle nije.

Tajli je u januaru bio žestoko kritikovan zbog deportacije Novaka koji je bio ubeđen da mu je dovoljno medicinko izuzeće da bi igrao na svom omiljenom turniru.

Ovog puta je rekao da neće biti umešan u sudbinu devetostrukog pobednika Australijan opena, kome je takođe zabranjen ulazak na ovogodišnji US Open.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Abir Sultan

- Ono što u ovom trenutku možemo da kažemo je da Novak i savezna vlada moraju da reše situaciju, a zatim ćemo slediti sva uputstva nakon toga - rekao je Tajli.

- Proveo sam neko vreme sa Novakom na Lejver kupu. Govorili smo generalno. Rekao je da bi naravno voleo da se vrati u Australiju, ali zna da će to biti konačna odluka za saveznu vladu. On je prihvatio tu poziciju. To je stvar između njih. To nije stvar za koju možemo da lobiramo.

Tajli je dodao da nije imao nikakvu komunikaciju sa saveznom vladom u vezi sa Đokovićem, ali je dodao da bi njegova situacija trebalo da bude rešena uskoro, pošto se približava rok za prijavu u decembru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.