ĐOKOVIĆ IMA NOVU METU POSLE TITULE U ASTANI: Alkaras ostao prvi, jedan debitant u top 10!
Novak Đoković, Foto: EPA/Abir Sultan

atp lista

ĐOKOVIĆ IMA NOVU METU POSLE TITULE U ASTANI: Alkaras ostao prvi, jedan debitant u top 10!

Nije bilo promena kada je sam vrh ATP liste u pitanju

Objavljeno:

Novak Đoković je osvajanjem Astana opena kompletirao titule u sve četiri ATP kategorije (250, 500, 1000 i 2000), ali i obezbedio Završni masters, što mu je bilo najbitnije.

Sa novih 500 poena osigurao je završetak sezone u top 20 u ATP trci što mu je uz grend slem titulu (Vimbldon) dovoljno za turnir osam najboljih u Torinu.

Novak Đoković
foto: EPA/Abir Sultan

A kada je u pitanju ATP lista, sa ovih 500 poena, Đoković sada ima 4.320 i sve je bliži Aleksanderu Zverevu koji ima 5.040 bodova na šestom mestu.

Nemac je pao za jedno mesto, pošto ga je prestigao Stefanos Cicipas, koji je poražen u finalu Astane od Novaka, ali je zaradio 255 bodova i popravio svoju poziciju i sada je peti.

Proboj u Top 10 imao je i Tejlor Fric, koji je osvojio turnir u Tokiju, pa mu je ovo plasman karijere i sada je na osmom mestu, tik iza Đokovića sa 3.510 bodova.

Nije bilo promena kada je sam vrh liste u pitanju, prvi je i dalje Karlos Alkaras, drugi Rafael Nadal, treći Kasper Rud i četvrti Danil Medvedev. Top 10 kompletiraju još Andrej Rubljov na 9. mestu i Kameron Nori koji je deseti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.