APEL ZVEZDINE LEGENDE: Zašto Beograd nema bulevar Novaka Đokovića i gde je reč - novakizam u rečniku?
Foto: Profimedia

Interesantan zahtev

APEL ZVEZDINE LEGENDE: Zašto Beograd nema bulevar Novaka Đokovića i gde je reč - novakizam u rečniku?

Bivši košarkaš, a kasnije funkcioner fudbalskog kluba crveno-belih ističe da svaki grad na svetu može imati Južni bulevar, ali ne i bulevar najboljeg srpskog sportiste svih vremena
Objavljeno: 16:07h

Dugogodišnji generalni sekretar Crvene zvezde i nekadašnji košarkaški reprezentativac Vladimir Cvetković je predložio da jedan bulevar u Beogradu bude nazvan po najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Recimo, zašto se Južni bulevar ne nazove bulevar Novaka Đokovića? Šta znači Južni bulevar? Njega može da ima svaki grad na zemaljskoj kugli. Ali, pravo na bulevar Novaka Đokovića ima samo jedan grad na ovoj planeti Beograd. Znam da će na sve ovo referent u Komisiji za dodelu naziva ulica i trgova reći da to nije po pravilniku. Zašto ne napravimo izuzetak - napisao je Cvetković u tekstu za nedeljnik "Ekspres".

foto: Beta/Branislav Božić

Očekivali smo da Vilander omalovaži Đokovića, ali je uvreda stigla od čoveka od koga se tome nismo nadali!

Kao sličan primer, Cvetković je naveo to što su Švajcarci pre pet godina "dali ulicu" Rodžeru Federeru, i da je u Haleu u Nemačkoj jedna saobraćajnica dobila naziv "Aleja Rodžera Federera", u znak zahvalnosti tada petostrukom pobedniku turnira u tom gradu.

Prošlo je tačno 9 godina od jutra kada cela Srbija nije spavala! (FOTO) (VIDEO)

On je naveo i da je u Švedskoj pre četiri godine u rečnik, zajedno s 40 novih reči, uneta i reč "Zlatanera", u znak počasti prema fudbaleru Zlatanu Ibrahimoviću. Ta reč označava "simbol dominacije, velikog, apsolutnog uspeha".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.