HRVAT OTKRIO KAKO JE FEDERERU BILO POSLE NAJBOLNIJEG PORAZA OD ĐOKOVIĆA: U tom trenutku nismo znali...
Rodžer Federer i Novak Đoković posle čuvenog finala Vimbdlona 2019., Foto: AP/Ben Curtis

"neko je morao da izgubi..."

HRVAT OTKRIO KAKO JE FEDERERU BILO POSLE NAJBOLNIJEG PORAZA OD ĐOKOVIĆA: U tom trenutku nismo znali...

Nije to bila neka tragedija epskih razmera, ali jeste bila velika šteta - priseća se Ljubičić

Objavljeno:

Ivan Ljubičić, trener Rodžera Federera, prisetio se finala Vimbldona 2019. između Švajcarca i Novaka Đokovića.

Bio je to jedan od najneizvesnijih mečeva u istoriji, ali i bolan poraz Federera, koji je u petom setu propustio meč lopte. Ljubičić je ispričao kako je sve izgledalo nakon meča.

- U svlačionici smo bili kratko jer je išao na konferenciju za medije. Posle toga smo se vratili kući i na kraju smo i proslavili to finale. Jasno je da je u početku atmosfera bila takva kakva je bila, ali na kraju smo uspeli da okrenemo u pozitivan momenat. Kako? Tako što pozoveš ljude, pozoveš prijatelje, malo muzike, malo isforsirane dobre atmosfere dok stvarno ne postane dobra atmosfera - rekao je Ljubičić u intervjuu za "Sport Klub" i dodao:

Novak Đoković, Rodžer Federer
foto: EPA/Laurence Griffiths

- Nije to bila neka tragedija epskih razmera, ali jeste bila velika šteta - igrao je odlično, kao trener sam bio ponosan na to kako je igrao, ali šta je, tu je. Bio je blizu, neke mečeve dobiješ, neke izgubiš. Išli smo dalje, na kraju se pokazalo da je to bio poslednji slem na kojem je bio blizu titule, ali u tom trenutku nismo znali - verovali smo da će biti još jedna šansa.

Ipak, povrede su učinile da je ne bude. Da je neki drugi sport u pitanju, bilo bi nerešeno, kaže Ljubičić.

Novak Đoković, Rodžer Federer
foto: AP/Tim Ireland

- Ne znam da li je nešto presudilo, jednostavno je neko morao da pobedi - jedan drugoga su držali do kraja, bilo bi nerešeno da je neki drugi sport u pitanju. Ovako je Novak pobedio, iskoristio je svoju meč loptu. Najviše mi je bilo žao zato što je Rodžer odigrao fenomenalno - dva seta koja je dobio, učinio je to glatko, a u preostala tri je ili bio bolji ili je bio tu negde. Da nijedan od ta tri seta ne uzme, što bi značilo i pobedu, ali dobro… Dobio je i on gomilu mečeva u kojima nije igrao briljantno - ne možemo da se žalimo - istakao je Ljubičić.

Federer će se od tenisa oprostiti u petak uveče na Lejver kupu. Očekuje se da od 21.30 zaigra u dublu sa, za njega, najvećim rivalom - Rafaelom Nadalom. Rivali će im biti Frensis Tijafo i Džek Sok.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.