SAMPRASOVA ŠAMPIONSKA PORUKA FEDERERU: Sećam se da sam napustio teren sa osećajem da sam naišao na SEBI RAVNOG!
Pit Sampras/Rodžer Federer, Foto: EPA/Stringer, EPA/Andy Rain

od velikana velikanu

SAMPRASOVA ŠAMPIONSKA PORUKA FEDERERU: Sećam se da sam napustio teren sa osećajem da sam naišao na SEBI RAVNOG!

Amerikanac se prisetio njihovog jedinog susreta, u četvrtfinalu Vimbldonu, koji je Federer dobio kada je imao samo 19 godina

Objavljeno:

Bilo je vremena kada je izgledalo nemoguće osvojiti više od 14 grend slem titula. To je bio utisak koji je slavni Pit Sampras ostavio nakon trijumfa na Ju-Es openu 2002. godine, neposredno pre nego što se povukao.

Međutim, 15 godina kasnije Rodžer Federer je oborio taj rekord i odveo tenis u drugu dimenziju, nešto što ovih dana prepoznaju svi, pa i sam Sampras, koji je hvalio Švajcarca na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Naravno, Rafael Nadal (22) i Novak Đoković (21) su otišli još dalje u ovoj zlatnoj eri tenisa koju će njih dvojica pokušati dodatno da produže, ali ju je Rodžer započeo.

Amerikanac se prisetio njihovog jedinog susreta, u četvrtfinalu Vimbldonu, koji je Federer dobio kada je imao samo 19 godina.

- Ne znam odakle da počnem, pa ću početi od početka - rekao je Sampras obraćajući se direktno Federeru. - Kada smo se upoznali, imao si samo 19 godina, bio si igrač koji obećava, ali se već mnogo pričalo o tebi. Imali smo veliku bitku na centralnom terenu Vimbldona i pobedio si me u pet setova - priseća se Sampras koji je prethodno osvojio četiri uzastopne titule na engleskoj travi i podigao rekord na sedam (Federer sada držui i taj sa osam trofeja).

- Sećam se da sam napustio teren sa osećajem da sam naišao na sebi ravnog - opisao je Sampras.

Amer grčkog porekla je potom osvojio pomenutu titulu na Ju-Es openu 2002, pre nego što se povukao. Tokom naredne dve decenije, video je kako se Federerova karijera razvija neverovatnom brzinom.

- Nisam znao da ćeš 20 godina kasnije imati 20 "mejdžora", da ćeš godinama biti broj jedan, da ćeš dominirati našim sportom; u stvari, da ćeš postići sve - pohvalio je "Pistol Pit" Federera nazvavši ga „zaista posebnim igračem“.

Sampras je pohvalio Federerovu posvećenost, rekavši da njegova čuvena elegantna igra opovrgava rigorozan rad koji je doveo do toga.

- Nedostajaćeš nam u našem sportu - završio je Sampras.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.