DUGO GA NIJE BILO! Novakov dežurni "PLJUVAČ" je sada BABA VANGA: Rotenberg bi se kladio da...
Ben Rotenberg i Novak Đoković, Foto: youtube/ATP Tour, Epa/Neil Hall

ništa bolje od njega nismo ni očekivali

DUGO GA NIJE BILO! Novakov dežurni "PLJUVAČ" je sada BABA VANGA: Rotenberg bi se kladio da...

Američki novinar sada predviđa sumornu budućnost srpskom teniseru

Objavljeno: 14:54h

Američki novinar Ben Rotenberg se ponovo bavi najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem, što ne čudi, ako uzmemo u obzir da je njegov glavni zadatak kritika vlasnika 21 Grend slem titule.

Iako ga dugo nije bilo na terenu, nijedna teniska disusija ne može da prođe bez nekadašnjeg svetskog broja 1.

Ben Rotenberg je napravio sumornu sliku o Đokovićevoj perspektivi u bliskoj budućnosti, a kao razlog naveo to što Novak ima malo takmičarskih mečava u "svojim nogama".

Dežurni Novakov kritičar smatra da će mu nedostajati samopouzdanja u nastavku karijere.

Na hipotetičko pitanje ko bi od Alkaraza i Đokovića imao bolju šansu za osvajanje Australijan Opena da se ono održi u narednih nekoliko nedelja, Rotenberg je odabrao mladog Španca.

Ben Rotenberg
Ben Rotenbergfoto: Profimedia, youtube/Sport360

- Ako bi to bio slučaj, u ovom trenutku, ja bih zapravo izabrao Alkaraza umesto Đokovića, mislim, jer jednostavno mislim da Đoković nema pripreme za meč - rekao je Rotenberg tokom jednog podkasta.

Teniski novinar je nastavio da opravda svoj stav ističući da se Đoković mučio na šljaci ranije u sezoni nakon što je propustio da igra u Indijan Velsu i Majamiju.

- Video sam koliko se sporo vraćao u sezoni na šljaci ove godine kada nije igrao u Indijan Velsu i Majamiju - rekao je Rotenberg.

Đoković i Alkaraz
Đoković i Alkarazfoto: Profimedia

- Imao je veoma spor početak sa šljakom, pa ćemo videti. Mislim da će igrati neke evropske turnire ove jeseni. Pretpostavljam da će dobiti neke mečeve. Ali u ovom zamišljenom scenariju, gde je to kao sledeći veliki turnir, mislim da nema vremena da povrati samopouzdanje.

Novak, koji je propustio Australijan Open i US Open zbog toga što nije vakcinisan protiv COVID-19, nastavlja da se suočava sa neizvesnom budućnošću u pogledu učešća na Australijan openu 2023.

Dok je direktorka turnira US Opena Stejsi Alaster izjavila da se raduje što će Đokoviću poželeti dobrodošlicu na US Open 2023, organizatori Australijan Opena još nisu objavili takvu izjavu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.