SEĆATE LI SE POSLEDNJEG MEČA FEDERERA I ĐOKOVIĆA? Švajcarac bi voleo da se ne seća! (VIDEO)
Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: EPA/Filip Singer

upisano u tenisku istoriju

SEĆATE LI SE POSLEDNJEG MEČA FEDERERA I ĐOKOVIĆA? Švajcarac bi voleo da se ne seća! (VIDEO)

Slavni as ide u penziju i napušta trku za najboljeg svih vremena

Objavljeno: 08:31h

Legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer je odlučio da završi igračku karijeru posle Lejver kupa i tako označio kraj "velike trojke" koju je činio sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

Nadali su se ljubitelji "belog" sporta da će ga još jednom gledati na vimbldonskoj travi, ali nažalost, to se neće desiti.

Protiv najvećih rivala na Turu, Rafe i Novaka je igrao 40, odnosno 50 puta, a mi ćemo se podsetiti njihovih poslednjih okršaja.

Đoković u međusobnom skoru koji odlazi u istoriju vodi sa 27:23, a poslednji put je slavio protiv Švajcarca na Australijan Openu 2020. godine.

Federer je poslednji meč odigrao protiv Đokovića u polufinalu Australijan Opena 2020, kada je Srbin pobedio rezultatom 7:6 (1), 6:4, 6:3.

Rivalstvo Nadala i Federera jedno je od najvećih rivalstava u sportu, pošto su susreli 40 puta u karijeri. Federer je odigrao svoj poslednji meč protiv Španca tokom šampionata u Vimbldonu 2019.

Švajcarac je posle neverovatne partije pobedio rezultatom 7:6, 1:6, 6:3, 6:4 u polufinalu grend slem turnira. U njihovom dugotrajnom rivalstvu, Nadal je pobedio u 60% mečeva ostvarivši 24 pobede protiv Federera.

Da podsetimo, Federer je postao jedna od najvećih legendi sporta osvojivši ukupno 103 titule, uključujući 1251 pobedu i 275 poraza u karijeri.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.