UVEK NAĐE RAZLOG ZA NEUSPEH! Rafael Nadal priznao da su ga poremetili PRIVATNI PROBLEMI!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Jason Szenes

IZNENAĐENJE NA US OPENU

UVEK NAĐE RAZLOG ZA NEUSPEH! Rafael Nadal priznao da su ga poremetili PRIVATNI PROBLEMI!

Španac analizirao dosadašnji tok sezone, njego reči ne obećavaju

Objavljeno: 08:03h

Španski Rafael Nadal je završio takmičenje u osmini finala na US Openu.

Španski teniser je posle više od tri i po sata igre poražen od Amerikanca Frensisa Tijafoa, 6:4, 4:6, 6:4, 6:3.

Po završetku duela, na konferenciji za medije, Nadal je odbacio sve sumnje oko toga da je u ovom meču zadobio novu povredu.

- Ne, nisam izašao u svlačionicu zbog medicinskog tajm-auta. Bio je to samo odlazak u toalet. Stavio sam i neki zavoj za vlažnost, kako bih zaustavio da mi vlaže dlanovi. To je sve - kaže Nadal.

Priznao je da uslovi igranja pod zatvorenim krovom, što se dešava već drugi dan, nisu bili idealni.

- Da, bilo je baš vlažno. Ipak, nije to ništa novo. Ove godine je jako vlažno od prvog dana - dodao je Rafa.

Kada su ga pitali šta je presudilo u meču sa Tijafoom, priznao je da je igrao loše.

- Odgovor je lak, igrao sam loš meč, a on je igrao dobar meč, zat ne? Nisam bio u stanju da držim visok nivo svog tenisa duže vreme. Nisam bio brz u kretanju, uspevao je veoma rano da uhvati lopticu, nisam uspevao da ga odguram dalje. Tenis je sport pozicija, zar ne? Ako nije, onda morate da budete veoma brzi i veoma mladi. ja to više nisam. Moji udarci moraju da budu bolji. Moje razumevanje igre i kvalitet udaraca nisu bili dovoljno dobri, bili su slabi danas, jer nisam uspevao mnogo toga da kreiram. Svaka čast za njega, bio je bolji od mene - priznao je Nadal.

Rekao je da ne vredi lamentirati i tražiti izgovore, iako je priznao da nije imao idealnu pripremu za turnir.

- Možemo da lamentiramo, ali to neće promeniti moju situaciju. Možemo da mislimo šta bi bilo da se nisam povredio. Možda bih uzeo Vimbldon. Možda neke druge stvari u prošlosti. Ili bih možda izgubio neke druge jer nisam bio u stanju da kreiram tu unutrašnju moć posle svih tih povreda? To je deo moje karijere. Mnogo puta je išlo dobro, ponekad neočekivano kao u Australiji, na Rolan Garosu. Naravno sam nisam imao idealne pripreme. Ipak, u drugim situacijama je išlo kako treba iako ni tada nisu bile dobre pripreme. Ne možemo tražiti izgovore. Moramo biti dovoljno samokritični. To je jedini put da se napreduje i jedini način da razumem da sam u stanju da nađem rešenja. Nedelju dana pre turnira sam dobro trenirao. Kada je takmičenje krenulo, moj nivo je pao. To je istina. Iz nekog razloga, možda mentalne prirode, jer se mnogo toga dešavalo proteklih meseci. Nije ni važno. Na kraju igrao sam u osmini finala i suočio se sa igračem koji je bio bolji od mene. Zato sad idem na avion i vraćam se kući - zaključio je Nadal.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.