NESTRPLJENJU DOŠAO KRAJ! Poznato na kom će sledećem turniru Novak igrati! (FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/Mohammed Badra

uskoro opet u akciji!

NESTRPLJENJU DOŠAO KRAJ! Poznato na kom će sledećem turniru Novak igrati! (FOTO)

Najbolji teniser kog je Srbija ikada imala odlučio je da igra u Tel Avivu

Objavljeno: 18:18h

Novak Đoković je rešio da, kada već ne može ovih dana da igra na grend slemu u Njujorku, prijavi sebe za učešće na nekim turnirima na kojima i nije baš tako često viđen učesnik.

Naime, kako je potvrđeno iz tima najboljeg tenisera kog je Srbija ikada imala, Đoković je odlučio da igra na nadmetanju u Izraelu, tačnije, na turniru u Tel Avivu, koje je na programu od 26. septembra do 2. oktobra.

U pitanju je nadmetanje iz serije 250 (pobedniku pripada 250 ATP bodova), u glavnom delu žreba učestvuje 28 tenisera, a nagradni fond je 1.019.855 dolara.

1 / 5 Foto: Profimedia

Taj turnir i dalje drži rekord po činjenici da je na njemu najmlađi teniser u istoriji osvojio jedno ATP takmičenje - Aron Krištajn je pehar osvojio 1983. kada je imao samo 16 godina i dva meseca.

Podsetimo, Novak Đoković nije mogao u SAD zbog pravila o dolasku nevakcinisanih stranaca, pa propušta i drugi ovosezonski grend slem (posle Australijan opena, nakon što su ga australijske vlasti, sramno, deportovale kao "osobu opasnu za zdravlje i red" u toj državi).

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.