"ILI MRZIŠ NOVAKA ILI NE RAZUMEŠ TENIS!" - Amerikanac odbrusio Rotenbergu na prozivanje "SEBIČNOG" Đokovića!
Novak Đoković, Foto: EPA/Yoan Valat

provaljen

"ILI MRZIŠ NOVAKA ILI NE RAZUMEŠ TENIS!" - Amerikanac odbrusio Rotenbergu na prozivanje "SEBIČNOG" Đokovića!

Igrači koji po rangu ne mogu da uđu u glavni žreb, nadaju se odustajanjima nekog od onih koji se i dalje nalaze na spisku za Ju Es open

Objavljeno:

Ju Es open počinje 29. avgusta, a žreb za poslednji grend slem u sezoni je na programu u četvrtak, 25. avgusta.

Do tada traje nada Novaka Đokovića da će se pravilnik o vizama za strane državljane dodatno promeniti, odnosno da će mu i kao nevakcinisanom protiv KOVID-a biti dozvoljeno da uđe u SAD i uzme učešća na turniru u Njujorku.

Novak Đoković
foto: EPA/Tolga Akmen

U međuvremenu, igrači koji po rangu ne mogu da uđu u glavni žreb, nadaju se odustajanjima nekog od onih koji se i dalje nalaze na spisku za Ju Es open, a najveća imena su upravo Đoković i Aleksander Zverev.

Jedan navijač se na Tviteru zapitao zašto Novak ne bi imao pravo da sačeka do samog kraja, konačnu odluku Zdravstvenog tela SAD-a po ovom pitanju, a američki novinar Ben Rotenberg je ovaj tvit iskoristio da objasni svoje stanovište koje nimalo ne iznenađuje.

- Ako Đoković hoče da bude sebičan i čeka dok god može nauštrb drugih, to je njegova odluka. Ja ovo samo pišem jer je neverovatno da zvezda koja zbog svojih izbora ne može da uđe u državu očajnički pokušava ovakve stvari - napisao je "Novakomrzac".

Ne po prvi put, u Đokovićevu odbranu je stao Rotenbergov zemljak, američki teniser Rajli Opelka.

Rajli Opelka
foto: EPA/Jason O'Brien

- Zašto on sebi ne bi dao šansu da igra? "Očajničko pokušavanje" ga je doguralo dosta daleko u poslu kojim se bavi, zar ne misliš tako? Tvoja lična mržnja i opsesija Novakom je jako neprofesionalna - naglasio je 211 cm visoki Opelka.

Počeo je da se pravda Rotenberg, pomenuo je nagradni fond i to da bi sa izostankom Novaka Đokovića neko mogao da dobije šansu da prvi put igra na Ju Es openu, ali Opelku nije zanimala ova "moralna" strana priče.

- Zamisli da Novak odustaje kada su sve šanse protiv njega? Ili recimo da ga je bilo briga za šanse drugih tenisera? Verovatno ne bi osvojio 21 grend slem. Tako da dolazimo do toga da ti ili mrziš Novaka ili ne razumeš tenis - zaključio je Opelka.

- Da, biti tvrdoglav i nikada ne odustajati i nikada ne dozvoliti da se sumnja u sebe uvuče mogu biti odlične osobine šampiona na terenu. Te iste osobine nisu uvek pozitivne u svakom aspektu života - uzvratio je Rotenberg.

- Shvatam. Hvala, "tata" - sarkastično je završio raspravu američki teniser.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.