NE DAJU MU DA IGRA, A MONTREAL JE ZA NJEGA OSTVARENJE SNA! Tu je ispisao istoriju i prvi put pobedio velikog rivala
Novak Đoković, Montreal 2007., Foto: Profimedia

LEGANDARNI MEČ

NE DAJU MU DA IGRA, A MONTREAL JE ZA NJEGA OSTVARENJE SNA! Tu je ispisao istoriju i prvi put pobedio velikog rivala

Podsećanje na neverovatnu 2007. godinu kada je Đoković izborio plasman u svetski vrh

Objavljeno: 08:40h

Najbolji srpski teniser i jedan od najuspešnjijih u istoriji "belog sporta" Novak Đoković je slavu stekao 2007. godine kada je uspeo da osvojio niz Masters, titula, i uspeo da pobedi tri najbolje rangirana igrača na istom turniru.

Srpski as je prvu Masters titulu osvojio u Majamiju, a drugu četiri meseca kasnije u Montrealu.

Novak je ispisao istoriju tenisa, pošto je pobedio tri vodeća svetska igrača i postao prvi koji je to postigao posle Borisa Bekera u Stokholmu 1994. godine.

Pobedio je Endija Rodika u četvrtfinalu, izbacio Rafaela Nadala u polufinalu i slavio u meču za titulu protiv Rodžera Federera.

Đoković je pobedio sa 7;6, 2:6, 7:6 za dva sata i 13 minuta za svoju šestu ATP titulu.

Bila je to Novakova prva pobeda nad Rodžerom u pet mečeva.

Tada mladi teniser je iskoristio drugu meč loptu posle velike borbe, a ostalo je istorija...

- Bila je to fantastična nedelja za mene, osvojio sam drugu zapaženu titulu posle Majamija. Trebalo bi da Montreal stavim na vrh, s obzirom da sam pobedio tri najbolja igrača. To je kao ostvarenje sna, suočiti se sa Rodžerom Federerom u finalu i psihički pobediti najjačeg igrača u dva taj brejka.

Federer i Đoković
Federer i Đokovićfoto: Profimedia

- Normalno je imati uspone i padove protiv svetskog br. 1, jer se oseća komforno na bilo kom terenu. Bio mi je veliki motiv da se po prvi put suočim sa Rodžerom u ATP finalu. Trudio sam se da ostanem pribran i da se fokusiram na svaki poen jer on koristi svaku priliku. To je velika pobeda za mene, i kao što sam rekao tokom ceremonije, Rodžer ponekad mora da izgubi - rekao je tada Novak.

- Prvi set je bio ključan, jer smo obojica želeli da ga uzmemo. Slomio sam se od 40-0, a to očekuješ od najboljeg na svetu. Dao sam sve od sebe da ostavim taj gem iza sebe i da se fokusiram na sledeći, brejk nazad i to u taj brejku. Drugi set se brzo završio, a ja sam morao da se vratim psihički. Uzeo sam rani brejk, potom sam mu dozvolio da se vrati, što nikada nije trebalo da se desi. Na kraju sam pobedio i oduševljen sam - rekao je Novak Đoković posle osvajanja titule u Montrealu 2007.

Da podsetimo, Đokoviću nije dozvoljeno da se takmiči na turniru za koji ga vežu najlepša sećanja jer Kanada ima ista pravila kao i SAD što se tiče vakcinacije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.