KAKAV SPOJ - OTAC MOLER, A MAJKA PRINCEZA: Možda nema te manire, ali Kirjos ima plemićko poreklo - NE GRČKO!
Nik Kirjos, Foto: Profimedia

ko bi rek'o

KAKAV SPOJ - OTAC MOLER, A MAJKA PRINCEZA: Možda nema te manire, ali Kirjos ima plemićko poreklo - NE GRČKO!

Otkud kontroverznom Australijancu ovakav nezgodan karakter možda najbolje govori njegovo egzotično poreklo

Objavljeno: 12:11h

Nik Kirjos se u velikom stilu vratio na tenisku scenu u 2022. godini.

Kontroverzni Australijanac je u nedelju osvojio titulu u muškom dublu u Atlanti, u paru sa najboljim prijateljem i zemljakom Tanasijem Kokinakisom.

Mnogo veću su osvojili u januaru, u svom "dvorištu", kada su trijumfovali na prvom grend slemu sezone, Australijan openu.

1 / 5 Foto: Profimedia

To je prvi "mejdžor" u karijeri Nika Kirjosa iako mu se predviđalo više njih kada se tek pojavio u profi ATP turu, a naročito kada je 2014. kao 19-godišnjak eliminisao Rafaela Nadala u osmini finala.

Ipak, već tada je takođe bilo jasno da Kirjos ima neobuzdan karakter i da će isti umnogome sputavati njegov nesporni talenat. Tako je i bilo, bar do ove sezone kada je Nik stigao do prvog grend slem finala - na Vimbldonu poražen od Novaka Đokovića - i definitivno se čini da se "smirio" i sazreo, bar donekle.

Novak Đoković, Nik Kirjos
foto: EPA/Neil Hall

Skandale i dalje pravi, baš na Vimbldonu je pljuvao u pravcu jednog navijača, svađao se sa sudijom, tražio diskvalifikaciju Cicipasa... Otkud ovakav nezgodan karakter Australijancu možda najbolje govori njegovo egzotično poreklo.

Kao ni njegove takođe problematične kolege, ali u znatno manjoj meri (Bernard Tomić, Kokinakis, Aleks de Minaur), Kirjos nije "autentični" Australijanac poput Lejtona Hjuita, Patrika Raftera ili Peta Keša koji su (možda baš zato?) ostvarili mnogo uspešnije karijere.

Nikolas Hilmi Kirjos, kako glasi njegovo puno ime, rođen je 27. aprila 1995. godine u Kanberi, prestonici Australije, gde i danas živi. Otac Džordž i majka Nil zvuče kao tipična britanska imena, ali zapravo su anglicizirana kao i svim drugim došljacima.

Otac je Grk Jorgos Kirjos koji se bavi(o) molerajem, ali se oženio iz kraljevske porodice! Naime, Nikova majka Norlajla (Nil) potiče iz Malezije (Malajka, a ne Maležanka - to je druga etnička grupa) i to iz dinastije Daeng Čelak koja vlada regijom Selangor od 1745. godine!

Norlajlin deda je blizak rođak nekadašnjeg sultana Pahanga, što je nju odmah po rođenju načinilo princezom, odnosno jednom od naslednica trona.

Jorgos i Norlajla Kirjos
Jorgos i Norlajla Kirjosfoto: Profimedia

Ipak, Norlajla se odrekla ovih povlastica i kao princeza stigla u Australiju u svojim dvadesetim. Tu se udala za Jorgosa, ali i postala kompjuterski inženjer. Nik je treće dete ovog para.

- Nik je veoma blizak sa porodicom iz Malezije, koju je posetio više puta. Čak je i igrao tenis na Kamerun Hajlandsu kada smo poslednji put bili tamo. Cela porodica Kirjos je bliska sa mojom porodicom. Išli smo u Maleziju ponosni na Nikove uspehe dok mu teče malezijska krv - istakla je Norlajla svojevremeno, a dala je i jaku podršku sinu pred finale Vimbldona.

Što se tiče Kirjosovog ljubavnog života, ni tu nije mogao bez bure. Više puta je započinjao i prekidao vezu sa zemljakinjom Ajlom Tomljanović (hrvatsko-bosanskog porekla), a od 2020. je bio u vezi sa Kjarom Pasari. Raskinuli su krajem 2021. kada je policija morala da razdvaja zakrvljeni par u hotelskoj sobi.

Nik Kirjos, Rita Ora, Kjara Pasari
foto: Profimedia

Pasari je podnela prijavu protiv Kirjosa i on će baš danas, 2. avgusta, biti na sudu pod optužbom za fizičko naselje. Ali, u međuvremenu Nik se skrasio sa blogerkom Kostin Haci i čak su se verili ovog maja. Njene slike možete pogledati ispod:

1 / 4 Foto: Instagram/costeenhatzi

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.