SRBIJA IMA NOVO TENISKO ČUDO: Mia POKORILA Evropu u konkurenciji do 16 godina!
Mia Ristić, Foto: TSS

svaka čast!

SRBIJA IMA NOVO TENISKO ČUDO: Mia POKORILA Evropu u konkurenciji do 16 godina!

Nakon osvajanja pregršt takmičenja, sada je stala i na krov Evrope

Objavljeno: 15:01h

Mlada srpska teniserka Mia Ristić osvojila je prvo mesto na Pojedinačnom prvenstvu Evrope u konkurenciji do 16 godina.

Devojka iz Bora je bez izgubljenog seta, apsolutnom dominacijom stigla do trijumfa na takmičenju u češkom Prerovu.

Nakon osvajanja pregršt takmičenja, što na domaćoj, što na međunarodnoj sceni (osvojila je naslov šampiona Srbije u konkurencijama do 10, 12, 14, 16 igrala za reprezentaciju u juniorskim kategorijama), tako i na međunarodnim turnirima (odigrala devet ITF turnira za juniorke, osvojila šest), sada je stala i na krov Evrope.

Do zlatne medalje koju je Mia iskovala za Srbiju stigla je nanizavši šest pobeda bez izgubljenog seta, od toga čak četiri rezultatom 6:1, 6:1, među kojima i samo finale u kome je deklasirala reprezentativku Španije Martu Soriano Santijago.

Mia Ristić
Mia Ristićfoto: TSS

Njena kolekcija sada broji preko 100 trofeja, među kojima je i onaj za treće mesto na svetu – Smrikva Boul koji je osvojila sa samo devet godina u konkurenciji do 10, juniorski J2 trofej koji je osvojila 2022. u Filahu, sada i zlatna medalja Starog kontinenta u konkruenciji do 16 godina.

Mia Ristić je poznata kao teniserka koja se nikada ne predaje, koja je maksimalno posvećena igri, napredovanju, rezultatu, cilju. Pored izuzetnih radnih navika krasi je i izuzetna sportska inteligencija. Pravi je sportski i teniski dijamant čije brušenje tek sledi, samim tim i vrhunski rezultati na svetskoj sceni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.