ĐOKOVIĆ DANAS SLAVI DRUGI ROĐENDAN! Znate li šta se desilo pre tačno 16 godina?
Novak Đoković, Foto: Profimedia

istorija je ispisana

ĐOKOVIĆ DANAS SLAVI DRUGI ROĐENDAN! Znate li šta se desilo pre tačno 16 godina?

Vlasnik 21 Grend slem titule posebno pamti ovaj dan

Objavljeno: 10:23h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je na pragu da postane najveći ikada u ovom sportu, a interesantno je da je baš na današnji dan pre 16 godina krenuo da ispisuje stranice istorije belog sporta.

Naime, Novak je baš tog 23. jula 2006. godine u holandskom Amersfortu uspeo da osvoji svoj prvi ATP trofej savladavši Nikolasa Masua u velikom finalu. Od tog dana, pa sve do danas, Đoković je uspeo da osvoji ukupno 88 titula na najvećim turnirima.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Đoković je osvojio ukupno 21 Grend slem titulu, od čega je devet uzeo na Australijan openu, dve na Rolan Garosu, sedam na Vimbldonu i tri na US openu. Samo jednu više ima Rafael Nadal, sa kojim se Nole juri za ulazak u večnost, dok je posle londonske trave i Rodžer Federer ostao iza sa 20 titula.

Pored toga, osvojio je završni turnir pet puta, u 38 navrata bio je najbolji na ATP turnirima serije 1.000, ukupno 14 puta je bio najbolji na turnirima iz nivoa ATP 500, a još deset puta je slavio na ATP 250 turnirima.

Jedino što Novaku nedostaje je titula na Olimpijskim igrama, gde je uspeo da osvoji bronzu na Igrama u Pekingu 2008. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.