TENISER UVERAVA JAVNOST DA NEMA NIKAKVE VEZE SA NAMEŠTANJIMA: Zahtevam da se sa takvim tekstovima odmah prestane!
Nikoloz Basilašvili, Foto: EPA/Roman Pilipey

videćemo šta će biti

TENISER UVERAVA JAVNOST DA NEMA NIKAKVE VEZE SA NAMEŠTANJIMA: Zahtevam da se sa takvim tekstovima odmah prestane!

On je trenutno 25. na ATP listi, a na Vimbldonu je stigao do trećeg kola gde je poražen od Holanđanina Tima van Rijthovena

Objavljeno:

Gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili izjavio je da će tužiti nemačke medije, koji su ga optužili da je nameštao mečeve.

Nemačka televizija ZDF je pre nekoliko dana objavila da su Basilašvili i Rus Aslan Karacev u saradnji sa zajedničkim trenerom Jahorom Jacikom navodno učestvovali u nameštanju mečeva.

Nemački mediji tvrde da je Jacik "mozak operacije", koja traje od 2013. godine.

- Dobio sam informacije o natpisima nemačkih medija koji spominju moje ime u vezi sa navodnim nameštanjem teniskih mečeva. Takvi navodi nemaju nikakvog uporišta u realnosti i ja ih demantujem što je snažnije moguće - napisao je Basilašvili na društvenim mrežama.

Nikoloz Basilašvili
foto: EPA/Justin Lane

Gruzijski teniser je istakao da je neprihvatljivo da se njegovo ime blati "apsurdnim optužbama".

- Zahtevam da se sa takvim tekstovima odmah prestane. Ja u potpunosti demantujem sve što je napisano. Kontaktirao sam sa nemačkom advokatskom kancelarijom koja će morati da zaštiti moje interese i da reaguje na svaki mogući način kako bismo se borili protiv ovih deiznformacija koje štete mojoj reputaciji - naveo je Basilašvili.

On je trenutno 25. na ATP listi, a na Vimbldonu je stigao do trećeg kola gde je poražen od Holanđanina Tima van Rijthovena. Njegov najveći uspeh na grend slem turnirima je plasman u osminu finala Ju-Es opena 2018. godine.

Basilašvili je u karijeri osvojio pet ATP titula.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.