ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA ĆE BITI SA AMERIČKOM TURNEJOM: Novak rekao hoće li igrati Ju Es open!
Novak Đoković, Foto: Espreso sport

da vidimo

ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA ĆE BITI SA AMERIČKOM TURNEJOM: Novak rekao hoće li igrati Ju Es open!

Verujem da će do Australije da će stvari da se preokrenu u pozitivnom smislu

Objavljeno:

Slavio je Novak Đoković sa građanima Srbije osvajanje svog 21. Grend slem trofeja, mada je generalno ove godine postao teniser prema kom je učinjena najveća nepravda.

Nisu mu dali da igra u Australiji, slična sudbina mu se sprema i za US Open, dok je posle trijumfa na Vimbldonu ostao bez poena i poa je na 7. emsto ATP liste.

- Da, pa takva je situacija ove godine, znamo da zbog sukoba u Ukrajini, ruski i beloruski teniseri nisu mogli da učestvuju, zabranjeno im je bilo. Nisam se sa tim složio, mislim da ne treba mešati ratnu politiku u sport, oni momci i devojke treba da igraju. Kao kontrareakcija ATP i WTA su uklonili poene, ni sa tim se nisam složio... Ali dobro, to su jednostavno stvari koje su deo sportske politike i prosto želeli to ili ne, to je deo života. Poeni u ovom stadijumu karijere nisu bitni kao ranije, jesam izgubio prvo mesto, ali sam toliko dugo bio tu, da mi više to nije ni bitno. Najveći prioritet od svega je da očuvam tu vezu sa strašću i ljubavlju za ovaj sport, u ovim momentima kad doživljavam uspehe, teram sebe da se vratim u detinjstvo i da kažem zašto se bavim ovim sportom - rekao je Đoković u kamere RTS-a, te se osvrnuo na GS turnire na koje mu ne daju da ide:

- Neizvesna je situacija, s obzirom da je tako da ne mogu ni u Australiju, ni u SAD... Verujem da će do Australije da će stvari da se preokrenu u pozitivnom smislu. Za Ameriku ima dosta manje vremena. Voleo bih da igram US open, to je Grend slem, što me najviše inspiriše, nije kraj sveta, nastavljam dalje, veoma mi je bitno da održim zdravo telo i duh.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.