SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! Dvojica poznatih tenisera optužena za NAMEŠTANJE, jednog je Novak posebno zapamtio
Nikoloz Basilašvili, Foto: EPA/Ray Acevedo

šok

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! Dvojica poznatih tenisera optužena za NAMEŠTANJE, jednog je Novak posebno zapamtio

Rus i Gruzin pod istragom

Objavljeno: 23:32h

Neviđen skandal potresa teniski svet!

Kako javljaju strani mediji, Nikolos Basilašvili, nekada 16. teniser sveta i jedan od najboljih tenisera u istoriji Gruzije, i Aslan Karacev, teniska senzacija iz Rusije i polufinalista turnira iz 2021. godine, kog je tada savladao Novak Đoković, nalaze se pod istragom da su učestovali u nameštanju mečeva.

Interesantno je da je Karacev savladao upravo Đokovića u polufinalu Serbia Opena iste godine.

Aslan Karacev
Aslan Karacevfoto: EPA/Chema Moya

Navodno, njima je trener Jahor Jacik, beloruski trener, nudio novac kako bi učestvovali u nameštanju mečeva. Kako je preneo nemački portal ZDF, pozivajući se na podatke iz istrage koju je sproveo ITF, Karacev je navodno učestvovao u pet mečeva kod kojih su primećena čudna ulaganja na kladionicama, od čega dva padaju pod period tokom kog je sarađivao sa Jacikom. Takođe, Karacev i Jacik su bili predmet istrage francuske policije tokom Rolan Garosa, o čemu je pisao francuski L'Ekip.

Interesantno je da je devojka Aslana Karaceva, Sofija Dmitrijeva, kažnjena doživotnom zabranom igranja zbog nameštanja mečeva.

Kada je u pitanju Basilašvili, njegov meč na Vimbldonu 2021. godine u konkurenciji dublova je takođe pod istragom. Tom prilikom je navodno na gubitak meča u kom su on i Radu Albot iz Moldavije poraženi od Martona Vučovića i Stefana Travalje nakon preokreta uloženo preko pola miliona dolara.

(Espeso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.