NOVAK PRIMENIO 'MAMBA MENTALITI' U SVLAČIONICI: Otkrio šta je rekao svom odrazu u ogledalu, znao da će da UPALI!
Novak Đoković, Foto: EPA/Tolga Akmen

izribao sam sebe

NOVAK PRIMENIO 'MAMBA MENTALITI' U SVLAČIONICI: Otkrio šta je rekao svom odrazu u ogledalu, znao da će da UPALI!

Ovaj "tretman" je promenio Đokovićev pristup i pokrenuo preokret

Objavljeno:

Treći teniser sveta Novak Đoković otkrio je posle velikog preokreta u četvrtfinalu Vimbldona da je na pauzi u svlačionici razgovarao sa sobom u ogledalu.

Branilac titule je imao zaostatak od dva seta protiv Janika Sinera, a sada je poznato šta je govorio svom odrazu.

- Možeš ti to. Veruj u sebe. Sada je trenutak. Zaboravi na ono što se dogodilo. Počinje novi meč. Idemo, majstore - otkrio je "razgovor" Đoković za Sportklub.

1 / 5 Foto: Profimedia

Prisetio se i preminule košarkaške legende Kobija Brajanta.

- Neko koga sam mnogo voleo i poštovao, Kobi Brajant i njegov čuveni "Mamba mentaliti", on je često pričao o tome. Nešto univerzalno što nas spaja u svim sportovima je mentalni momenat gde ti moraš sebe da ubediš da možeš i moraš bolje. Da si pozitivan i da sebe izvučeš iz te situacije i iz ponora u kom si se našao. To je verovatno još više izraženo u individualnom sportu. U timskim sportovima postoji neko ko može da te podigne i podrži. Ja imam svoj tim, ali koučing je zabranjen, tako da ja sam moram da nađem rešenje i da se izvadim iz te situacije - dodao je srpski as.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Verovao je da će mu se reči upućene ispred ogledala isplatiti.

- Na engleskom postoji izreka "fake it till you make it" (pretvaraj se dok to ne postigneš), i koliko god neprirodno i veštački meni izgledalo dok sam se gledao u ogledalo i izgovarao te stvari, znao sam da to ima svoju snagu i vibraciju, i da će da se isplati. Činjenica da sam bio u tim situacijama mnogo puta mi je dala još više poverenja u to što sam radio da će uroditi plodom. Naravno, to nije garancija da će uvek da se dogodi, ali imaš bolju šansu - zaključio je Đoković.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.