SRBIJO, MIRNO SPAVAJ: Đoković NAJAVIO velike stvari!
Međedović i Đoković, Foto: TSS

oduševio!

SRBIJO, MIRNO SPAVAJ: Đoković NAJAVIO velike stvari!

Najbolji srpski teniser predviđa svetlu budućnost Hamadu Međedoviću

Objavljeno: 17:23h

Mladi srpski teniser Hamad Međedović osvojio je čelendžer u nemačkom Ludenštajnu, a Novak Đoković mu je čestitao među prvima.

On je u finalu ubedljivo pobedio Kineza Žižena Žanga sa 2:0, po setovima 6:1, 6:2.

Hamad Međedović
Hamad Međedovićfoto: Starsport

- Prava dominacija da iz kvalifikacija osvoji svoj prvi čelendžer i pobedi sa 6:1, 6:2 u finalu. Veliki rezultat za njega, na kome sam mu odmah čestitao u poruci. Od sledeće nedelje će biti dvesta sedamdeset i neki, što puno znači. On je mlad, i u tom drugom nivou profesionalnog tenisa između fjučersa i 250-ica zaglavljeno je dosta igrača. Imam mnogo prijatelja koji igraju na tom nivou i teško im je da ga prevaziđu. On je ovim rezultatima došao na poziciju na rang listi gde bi skokom od nekih 30-tak mesta mogao da igra kvalifikacije za grend slemove - Australiju, pa možda i naredni US Open, u zavisnosti kada je rok za prijavu - oduševljeno je pričao Novak.

Zatim je pojasnio šta se promenilo u radu srpskog igrača.

Đoković i Međedović
Đoković i Međedovićfoto: TSS

- On zaslužuje ove uspehe svojim radom i zalaganjem u poslednjih godinu i po dana. Hamadova radna etika se promenila. On trenira u okviru sistema našeg centra na Doćolu. Promenio je ishranu, trening, oporavak, pristup treningu i igri, radne navike – i kao što smo mu govorili sve to će mu dati rezultate, ako je strpljiv, predan i to zaista želi. On je sada zaista pokazao pozitivnu promenu i veliku transformaciju u poslednjem periodu. Što se tiče igre i fizičke spreme – on definitivno zaslužuje da vrlo brzo uđe u Top 100. Jednostavno, moraju da se prođu određeni koraci koje usmerava i prati tim stručnjaka oko njega i za sada sve ide kako treba - zaključio je Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.