NADAL RAZBIO SONEGA ZA OSMINU FINALA! Španac odigrao MEČ turnira!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Andy Rain

pali se mašina

NADAL RAZBIO SONEGA ZA OSMINU FINALA! Španac odigrao MEČ turnira!

Sjajna partija Nadala i razočaravajuća Sonega

Objavljeno: 21:58h

Španski teniser Rafael Nadal se plasirao u osminu finala pošto je u trećem kolu deklasirao Lorenca Sonega iz Italije, 6:1, 6:2, 6:4.

Meč je trajao 118 minuta i bio je to najbolji meč Španca od početka turnira. Italijan je uspeo da dobije svoj početni gem u prvom setu, ali ništa više od toga.

Od tih 1:1, Nadal je uhvatio žestoku seriju. Bio je to meč u kom je raspoložena bila samo jedna strana, Nadal, Sonego je sve što je znao o tenisu, izgleda zaboravio negde na putu do terena. Posle samo 27 minuta igre, Španac je imao set u džepu posle lakih 6:1.

Lorenco Sonego
Lorenco Sonegofoto: EPA/Sebastien Nogier

Nastavio je u istom ritmu i u drugom setu, odmah stigao do duplog brejka i ogromnih 4:0. Sonegov forhend bio je očajan, ništa nije pogađao i Nadal je lako kontrolisao meč, bez previše prolivenog znoja. Italijan je uspeo da dobije dva gema u tom delu igre, ali je Nadal brzo overio i drugi set sa 6:2. I već tada je bilo jasno da Sonego nema snage za jači otpor, tako da je Nadal komotno stigao i do brejka i početkom trećeg seta. Poveo je sa 2:0, da bi Sonego uspeo da potom smanji na 2:1.

Držao se Italijan nekako, da bi na 4:2, posle niza njegovih protesta, supervizori ipak odlučili da naprave kraću pauzu da se navuče krov i upale reflektori. To je delovalo na Italijana, krenuo je bolje, smanjio na 3:4, a potom izjednačio napravivši brejk, 4:4. Međutim, Nadal je uzvratio odmah ribrejkom i potom rutinski odservirao za pobedu. Njega u osmini finala očekuje susret sa Botikom van de Zandšulpom iz Holandije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.