PRESEDAN! Ruskinja ipak igra na Vimbldonu i to protiv Srpkinje!
Vimblodon, ilustracija, Foto: EPA/Olivier Hoslet

BIĆE BURE!

PRESEDAN! Ruskinja ipak igra na Vimbldonu i to protiv Srpkinje!

Ruska teniserka zaobišla pravila i suspenziju

Objavljeno: 08:53h

Ruskinja Natela Dzalamidze pronašla je način da zaobiđe pravila i igraće na ovogodišnjem Vimbldonu, uprkos zabrani koju je ovaj turnir izrekao za ruske i beloruske takmičare!

Naime, Natela je odlučila da promeni nacionalnost i uzme državljanstvo Gruzije pod čijom zastavom će nastupati u narednom periodu. Podsetimo, ona se na Rolan Garosu takmičila pod neutralnom zastavom.

Natela je, inače, 43. dubl igračica sveta i pretežno se takmiči u topj disciplini, dok su se u međuvremenu oglasili i iz Vimbldona tvrdeći da su bili nemoćni da spreče Ruskinju u ovom potezu.

Zanimljivo je i to da će Natela u dublu igrati sa srpskom teniserkom Aleksandrom Krunić, uz napomenu da će treći Grend slem sezone početi u ponedeljak 27. juna.

Natela je na Vimbldonu svojevremeno nastupala 2017. godine kada je stigla do druge runde, a zanimljivo je i to da nikada na GS nije stigla do trećeg kola. Kao dubl igračica ima dve WTA titule, dok je u singlu osvojila 10 ITF trofeja i najbolji "renking" joj je bio 245. mesto.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.