ĐOKOVIĆU SE SPREMA NOVI PAKAO! Vimbldon pada u drugi plan, Novak ponovo na CRNOJ listi! (FOTO)
Novak Đoković na US Openu, Foto: EPA/Jason Szenes

dokle više?

ĐOKOVIĆU SE SPREMA NOVI PAKAO! Vimbldon pada u drugi plan, Novak ponovo na CRNOJ listi! (FOTO)

Srpski teniser će ponovo imati probleme zbog odluke da se ne vakciniše

Objavljeno: 08:23h

Vlasnik 20 Grend slem titula Novak Đoković je spreman za Vimbldon, ali već se danima govori o potencijalnoj zabrani da nastupi na narednom velikom turniru, US Openu.

Đoković će igrati u Engleskoj i biće prvi nosilac, ali dolazi već do ozbiljnih debata i pisanja američkih medija o ulasku u Njujork.

Novinar Njujork Tajmsa Kristofer Kleri već je pisao o tome da Novak, prema trenutnim uslovima, ne bi mogao da uđe u Ameriku, Teniski savez SAD ne bi mu dozvolio da dobije izuzeće. Ali ono što se očekuje, jeste da država promeni propozicije pred kraj avgusta.

Ukoliko do toga dođe, Novak ne bi imao problem kao u Australiji, ali njegova priča već privlači veliku pažnju. Set Dilon, prvi čovek portala "The Babylon Bee", koji samo na Tviteru prati 1.5 miliona ljudi, u neverici je.

- Đokoviću neće biti dozvoljeno da uđe u zemlju da igra ove godine na US Openu jer je "nevakcinisani stranac". Nema izuzetaka, uprkos činjenici da je svako ko je želeo vakcinu, već nju uzeo. Mogli bi samo da ga testiraju i da budu načisto sa njim. Ludilo - napisao je Set.

Nadovezao se i američki advokat srpskog porekla Aleks Đuričič.

- Hej Nole, kada pobediš na Vimbldonu, ako se ova pravila ulaska ne promene, rado bih se pridružio tvom pravnom timu besplatno, da se borimo za tvoj nastup na US Openu - napisao mu je Đuričić.

US Open igraće se od 29. avgusta do 11. septembra.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.