NIJE MU PRVI PUT! Nadal je i na Vimbldonu igrao sa „uspavanim“ stopalom!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Yoan Valat

OTKRIVENO!

NIJE MU PRVI PUT! Nadal je i na Vimbldonu igrao sa „uspavanim“ stopalom!

Španac je u Parizu osvojio svoju 22. grend slem titulu

Objavljeno: 17:16h

Rafael Nadal je osvojio titulu na Rolan Garosu sa "uspavanim" stopalom. Njegov stric i nekadašnji trener Toni otkrio je da je nešto slično "kralj šljake" radio i ranije.

Španac je u Parizu osvojio 22. grend slem titulu, a posle trijumfa je otkrio da je imao velikih problema sa stopalom, zbog čega je stalno primao injekcije kako bi "uspavao" nerve.

- Nikada nisam mogao da zamislim da će Rafa osvojiti sve što je do sada osvojio. Iznenadilo me je što uspeva da razmišlja o loptici, a ne o stopalu, s obzirom na bol koju oseća - rekao je Toni Nadal.

Iskusni stručnjak je potvrdio da je nešto slično njegov nećak radio i ranije.

- I na drugim slemovima je igrao sa „uspavanim“ stopalom. Na Vimbldonu 2008. je u finalu protiv Federera igrao tako.

1 / 5 Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA

Tada je Nadal posle uzbudljivih pet setova savladao veikog rivala i osvojio je svoju prvu titulu u Londonu. Nada se da će ove godine imati priliku da se bori za treću. - Ako bude mogao da igra, Rafa će biti jedan od kandidata za osvajanje Vimbldona. Tamo je igrao pet finala - dodao je Toni.

Ranije je španski trener najavio da će "kralj šljake" igrati u Londonu, pošto je prethodne sedmice u domovini bio na posebnom tretmanu. Navodno, u ponedeljak je počeo da trenira na travi.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.