"Dragi Novače, ja nisam tvoj fan..."
Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: Profimedia

pismo koje će uzburkati teniski svet

"Dragi Novače, ja nisam tvoj fan..."

Reči Nadalove navijačice će daleko odjeknuti

Objavljeno: 12:08h

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala je jedno od najvećih u istoriji tenisa, a svesni su toga i navijači, na čijoj god strani bili.

Takva je Aun Džafari, inače jedna od najvećih obožavateljki Rafaela Nadala.

Ona je poslala jedno dirljivo pismo najboljem teniseru sveta.

- Dragi Novače, ja nisam tvoj navijač, ali te definitivno ne mrzim. Istinski uživam gledajući te na teniskim terenima. Ali iskreno to nije bio oduvek slučaj, 2011. nisam te volela, bilo je prilično teško posmatrati te. Na kraju krajeva, prethodnih godina izgledao si tako zadovoljno time što si toliko bolji od ostalih dok si igrao svoju ulogu u briljantnim mečevima, ipak neke od njih često su se završavao dobrim ishodom za mene kao navijačicu Rafe. Pobedio te je 14 od prvih 18 puta kada ste se sastali. Igrač kojeg sam uvek podržavala i idolizovala je bio taj koji bi izašao na vrh. Bio je to savršen scenario, ali onda si preokrenuo sve, apsolutno bez ikakvih znakova upozorenja o tome šta će doći, počeo si da pobeđuješ i moju sportsku ikonu - započela je svoje opsežno pismo navijačica Španca.

U nastavku ovog opsežnog teksta ona je retrospektivno prošla gotovo kroz celu Novakovu karijeru, prelepo opisujući sve nedaće, istorijske trenutke i mečeve na kojima je Srbin nastupao, a sam kraj pisma je zaista prelep.

Đoković i Nadal
Đoković i Nadalfoto: EPA/Mohammed Badra

- Ljudi koji gledaju i vole tenis kao rezultat svega što si učinio za ovaj sport moraju imati puno poštovanja prema tebi. Trenuci tvoje magije, bekhendi koji pogađaju samu liniju i gunđanje protivnika koje će uslediti kao pokazatelj toga da znaš da si napravio neverovatan uspeh, koji tvoj rival neće zaboraviti narednih nekoliko noći ili nikada. Tehnički su najdarovitiji igrač svog vremena. Slažem se da nemaš Rafin biceps ili Rodžerovu eleganciju, ali zajedno sa svojom tehnikom poseduješ životni stav pre svega, koji te odvaja od ostalih.

- Podsećaš me na orla. Ali zašto baš orao? Šta orao radi kada dolazi nevreme? Leti iznad oblaka koristeći energiju oluje. Nikoga ne bi trebalo da čudi da si istinski orao muškog tenisa s obzirom na sve oluje koje si prebrodio: štampu, publiku, rivale i lažne percepcije koje su stvarane o tebi. Još jednom, prolaziš kroz period turbulencije. Možda je to najizazovniji momenat u dosadašnjoj karijeri jer ne potiče od problema čiji glavni uzrok možeš kontrolisati, kao što su udarci na terenu, tvoja kretanje ili ishrana i životni stil pun odricanja. Ovo je oluja sa kakvom se do sada nisi suočio, ali ne sumnjam da će Novak Đoković naći načina da ponovo bude orao i uroni pravo u oluju izazova, a da će se na kraju izdinguti iznad nje. Vidimo se iznad oblaka sa velikim poštovanjem poručuje ti Nadalov verni fan.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.