SVI SU JE ZABORAVILI, DOK SE NIJE SLIKALA SA NOVAKOM: Šampionku otac maltretirao, pa se ovako "OPET RODILA"! (FOTO)
Meri Pirs i Novak Đoković, Foto: Printscreen/Twitter/@Mary_Pierce

IZAŠLA IZ ILEGALE

SVI SU JE ZABORAVILI, DOK SE NIJE SLIKALA SA NOVAKOM: Šampionku otac maltretirao, pa se ovako "OPET RODILA"! (FOTO)

Posle problema sa povredama, Pirs je završila karijeru 2006, ali i nestala sa javne scene. Otišla je da živi na Mauricijusu

Objavljeno:

Novak Đoković upravo igra meč osmine finala Rolan Garosa protiv Argentinca Dijega Švarcmana.

Sva dešavanja sa susreta možete pratiti na blogu Espresa.

U subotu je samo trenirao na terenima Frenč opena, a tom prilikom je sreo bivšu šampionku u ženskoj konkurenciji, nekada ljubimicu francuske publike, Meri Pirs (47).

Pirs je 1995. osvojila Australijan open, a pet godina kasnije je trijumfovala na Garosu i tako postala poslednja Francuskinja (i Francuz) do danas, koja je osvojila Frenč open.

Posle problema sa povredama, Pirs je završila karijeru 2006, ali i nestala sa javne scene. Otišla je da živi na Mauricijusu.

Rođena je u Montrealu, u Kanadi, kao dete iz mešovitog braka Francuskinje Janik Ađaj i Amerikanca Džima Pirsa. Odrasla je u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je igrala pod zastavom Francuske i pre odličnih rezultata i velikih pobeda postala je poiznata kao jedna od prvih žrtava oca nasilnika u ženskom tenisu.

Meri Pirs
foto: EPA/DMITRY ASTAKHOV

Problem između nje i oca otišao je toliko daleko da je u jednoj fazi karijere Pirsova angažovala telohranitelje kako bi oca držali daleko od nje, jer ona nije pristajala na razgovore s njim sve dok nije završila igračku karijeru. Kasnije su se otac i ćerka pomirili, a ona je život posvetila veri:

- Pre moje pobede na Rolan Garosu osećala sam se prazno i jadno, ali onda sam dala svoj život Isusu i ponovo se rodila. Stvari u meni su se odmah promenile - izjavila je svojevremeno Pirsova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.