ISPRAŠIO RIVALA! Đokoviću neće biti lako u osmini finala ako prođe Bedenea!
Novak Đoković, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

furiozno!

ISPRAŠIO RIVALA! Đokoviću neće biti lako u osmini finala ako prođe Bedenea!

Argentinac ubedljivom partijom do naredne runde Rolan Garosa

Objavljeno: 14:09h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se u trećem kolu Rolan Garosa sastaje sa Aljažeom Bedeneom, a već je saznao potencijalnog rivala u osmini finala.

Argentinac Dijego Švarcman je dominantno savladao Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:1, 6:2 za dva sata i 17 minuta igre.

Silovito je Švarcman otvorio meč i dva puta oduzeo servis bugarskom teniseru čime je praktično odredio i dalji tok meča. Dimitrov je uspeo jedan da vrati, ali ne i dva što ga je koštalo prvog seta.

Švarcman je sličan metod primenio i u nastavku, samo je sada čekao do sredine seta da naniže dva brejka i duplira prednost. Nije se Dimitrov predavao, poveo je u trećem setu sa 2:0 i tu stao. Švarcman je vratio jedan servis gem, a potom napravio još dva brejka i prošao dalje.

Dijego Švarcman
Dijego Švarcmanfoto: Profimedia

Bugarin se na ovom meču suočio sa čak 20 brejk lopti na svoj servis i spasao 12, podatak koji svedoči o dominaciji protivnika koji je imao daleko veće procente osvojenih poena nakon oba servisa.

Međutim, prava razlika se vidi kada pogledamo neiznuđene greške. Dimitrov je rizikovao i imao šest vinera više, ali i čak 59 grešaka što je za gotovo 40 više od protivnika (20).

Svakako, Argentinac će imati znatno teži zadatak u narednom kolu jer se očekuje da najbolji teniser sveta takođe rutinski "završi posao".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.