ĐOKOVIĆ RUTINIRAO NIŠIOKU: Novak je upalio motore i spreman je za velika dela u prestonici Francuske!
Novak Đoković, Foto: EPA/Yoan Valat

rolan garos 1. kolo

ĐOKOVIĆ RUTINIRAO NIŠIOKU: Novak je upalio motore i spreman je za velika dela u prestonici Francuske!

Kompletan tok meča mogli ste pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 23:11h

Prvi teniser sveta Novak Đoković slavio je protiv Jošihita Nišioke sa 3:0 u setovima.

Prvi gem prvog seta je trajao gotovo 10 minuta, gde je Novak morao da spašava dve brejk lopte, na kraju je uspeo da iz tog uvodnog gema izađe kao pobednik i otvorio meč na pravi način. Posle toga je usledila serija gemova koju su igrači uzimali na svoj servis, da bi se presudni momenat u prvom setu desio u šestom gemu, kada je Novak napravio brejk. Đoković je uspeo da privede prvi set kraju u svoju korist, iako to uopšte nije bilo lako, jer je Nišioka ponovo imao brejk lopte koje je prvi teniser sveta ponovo uspeo da anulira. Na kraju je bilo 6:3.

Zato je drugi set bio sušta suprotnost u odnosu na prvi. Novak je odmah napravio brejk, potom su usledila dva gema koja su malo duže trajala, gde je Nišioka igrao dobro i ponovo imao šansu da dođe do brejka, ali u tome nije uspeo. Kada nije iskoristio svoje šanse, Novak je potom preuzeo stvari u svoju korist, podigao je nivo igre i sjajnim udarcima nekoliko puta podigao publiku na noge. Usledili su novi brejkovi i svima je bilo jasno da će prvi reket sveta doći do drugog seta, samo niko nije verovao da će to biti sa 6:1.Japanac je uspeo da se spasi nule na semaforu jer je pred kraj seta uspeo da napravi brejk. Drugi set je na kraju trajao skoro duplo manje od prvog.

Treći set je bio gotovo preslikan kao drugi, ponovo je Novak na startu napravio brejk i nastavio da dominira na terenu. Nišioka je dao sve od sebe, ali jednostavno večeras protiv prvog tenisera sveta nije mogao više. Ređali su se gemovi u korist Đokovića, i što je vreme prolazilo tako je otpor Nišioke bio sve manji, i njemu je bilo jasno da ovde nema šta da traži.

Ovo je bila 82. pobeda za Novaka na Rolan Garosu.

Đoković će u drugom kolu ići na boljeg iz meča Aleks Molčan i Fernanda Korije.

III SET

6:0 - Novak Đoković je osvojio i ovaj šesti gem u trećem setu i time se plasirao u drugo kolo Rolan Garosa.

5:0 - Sada je bilo brzinski. Sa nulom osvaja ovaj gem.

4:0 - Nešto malo duži gem, gde Novaj nije iskoristio dve brejk lopte, ali zato jeste treću i sada je Japanac potpuno slomljen. Novaku ostaje samo da osvoji još dva gema koliko mu fali do pobede.

Novak Đoković
foto: EPA/Yoan Valat

3:0 - Imao je Japanac i brejk loptu, ali jednostavno protivnik ne koristi šanse. Kada god je gusto Novak odigra izvanredno i nastavlja da grabi ka pobedi.

2:0 - Jasno je da je Novak slomio otpor protivnika. Odmah dolazi do brejka i u trećem setu

1:0 - Stiže Novak do prvog gema u ovom setu, nije Đoković imao problema u gemu.

II SET

6:1 - Za razliku od prvog od 51. minuta, drugi set je trajao tek 35. Moglo je i kraće da Novak nije dozvolio brejk na 5:0, ali je u sledećem gemu ponovo uzeo brejk Nišioki. Svaki gem zavisi isključivo od Novaka, Japanac se više ništa ne pita.

5:1 - Moramo reći da je Nišioka zaslužio da napravi brejk, ali ga to neće spasiti da ne izgubi drugi set.

Jošihito Nišioka
foto: EPA/Yoan Valat

5:0 - Ovde je sve jasno, što je tiče drugog seta. Novi brejk Đokovića i sada svi znaju da će prvi reket sveta povesti sa 2:0 u setovima.

4:0 - Posle dužeg vremena Novak sa nulom dobija jedan gem. Deluje da je uspostavio nivo igre koji je želeo, sve ide na njegovu vodenicu i prvi teniser sveta je pred osvajanjem drugog seta.

Novak Đoković
foto: EPA/Yoan Valat

3:0 - Branio se Nišioka, pokušavao da sačuva servis, ali posle ćetiri brejk lopte dogodilo se neizbežno. Đoković je napravio drugi brejk u drugom setu i vrlo je blizu vođstva od 2:0.

2:0 - Mnogo teže nego što je isprav zaličilo Đoković potvrđuje brejk. Nišioka je spašavao gem lopte, imao čak jednu šansu za brejk, ali su Novaku mahom pripadale duge razmene po dijagonali protiv levorukog tenisera.

Novak Đoković
foto: EPA/Yoan Valat

1:0 - Novi brejk za Novaka! Sjajnim nadmudrivanjem na mreži iz kojeg je izašao kao pobednik, Đoković pravi brejk na startu drugog seta. Ako se po jutru dan poznaje, neće drugi set trajati 50 i kusur minuta.

I SET

6:3 -Servis je odlično služio prvog tenisera sveta u prvom setu, kao i forhend. Stiže Novak do vođstva posle 51. minuta borbe. Nišioka koji je imao tri brejk lopte u prvom gemu, parirao je do sredine seta, ali čim je Novak za nijasnsu podigao nivo igre, Japanac nije imao odgovor. Idemo dalje.

5:3 - Ostaje Jošihito Nišioka u prvom setu, mučio se u svom servis gemu, ali u narednom gemu Novak servira za vođstvo od 1:0.

5:2 - Nije lako Novak materijalizovao brejk koji je napravio gem ranije, i sada je na samo gem od osvajanja prvog seta.

Novak Đoković
foto: EPA/Yoan Valat

4:2 - Evo ga brejk! Novak je svoju prvu brejk loptu iskoristio i to jer je Japanac napravio duplu servis grešku. Đoković ovu prednost ne bi trebalo da prokocka i uskoro bi mofao da se završi prvi set.

3:2 - Najsigurniji servis gem za najboljeg tenisera sveta od starta meča. Dozvolio je Nišioki samo jedan poen i odservirao četvrti večeras.

1 / 3 Foto: EPA/Yoan Valat

2:2 - Uzeo je Đoković lako uvodna dva poena, delovalo je da će zapretiti brejk loptama, ali je Japanac uz dosta sreće i dve pogođene linije uspeo da veže četiri poena i izjednači na 2:2.

2:1 - Malo se mučio sa ubačenim prvim servisom u trećem gemu, ali mu to nije smetalo da ga osvoji znatno lakše nego uvodni. Posle tri gema, Srbin već ima sedam vinera.

Jošihito Nišioka
foto: EPA/Yoan Valat

1:1 - Posle maratonskog prvog gema, Nišioka relativno lako uzeo gem na svoj servis. Novak je uzeo samo jedan poen.

1:0 - I posle 9 minuta je završen prvi gem na meču, koji je dobio Novak Đoković. Nije ni malo bilo lako, Nole je spasio dve brejk lopte.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.