REKAO SVOJ STAV: Nadal saopštio šta misli o odluci Vimbldona!
Rafel Nadal, Foto: EPA/Yoan Valat

interesantno

REKAO SVOJ STAV: Nadal saopštio šta misli o odluci Vimbldona!

Rafu su pitali i o tome što njegov stric Toni već neko vreme trenira Feliksa Ože-Alijasima

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal je posle plasmana u drugo kolo Rolan Garosa govorio o situaciji na Vimbldonu.

Nadal je na početku RG razbio Džordana Tompsona sa 6:2, 6:2, 6:2.

O situaciji na Vimbldonu i oduzimanju bodova od strane ATP, Rafa kaže sledeće:

- Nemam jasan stav. Tu uvek postoji ovlašćeno telo ili neka osoba koja donosi odluke i igrači moraju da ih poštuju. Svi igrači imaju svoje stavove o svemu i u ovom svetu nam je potreban neko ko donosi odluke. Nije bitno da li sam ja saglasan - rekao je Nadal.

Rafu su pitali i o tome što njegov stric Toni već neko vreme trenira Feliksa Ože-Alijasima.

- On mi je stric, dao mi je sve. Ja sam profesionalni teniser zbog njega, ali morate da pitate Feliksa šta on misli o tome šta mu Toni donosi. Siguran sam da mu pozitivno pomaže. On je strastven, pametan i iskusan - objasnio je trinaestostruki šampion Rolan Garosa i podvukao:

Rafael Nadal
foto: Profimedia

- Na kraju krajeva, razumem obe strane. Poštujem i razumem poziciju Vimbldona, bez sumnje, ali, sa druge strane, razumem i poštujem to da ATP štiti svoje članove -

U meču sa Tompsonom se nisu videli znakovi povrede stopala, zbog kojih, pored ostalog, nije osvoji nijednu titulu ove sezone na šljaci.

- Samopouzdanje jeste veće kada osvojite Monte Karlo, Barselonu, Madrid ili Rim. Jasno je svima to razumeti, zar ne? Kad pobeđujete imate više samopouzdanja, a kada to nije slučaj, onda je drugačije. Povredio sam se i to je to. Šta god da se desilo u prošlosti, sada smo ovde. Na Rolan Garosu. I dajem sve od sebe - izjavio je Rafa i dodao:

- Kakav bih bio da se nisam povredio ne znamo i nikada nećemo znati. Nisam veliki ljubitelj 'šta bi bilo kad bi bilo', 'ako' je opasna reč -

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.