KIŠA JE IŠLA U KORIST SRPSKOM TENISERU: Na koji način je savladao Američkog protivnika?
Filip Krajinović, Foto: Profimedia

POSLE KIŠE SUNCE SVANE

KIŠA JE IŠLA U KORIST SRPSKOM TENISERU: Na koji način je savladao Američkog protivnika?

Krajinoviću se povratilo samopouzdanje ovom pobedom u poslednjem trenutku pred prekid meča

Objavljeno: 15:37h

Srpski teniser Filip Krajinović bio je zadovoljan što je izašao na kraj sa dobrim serverom u prvom kolu Rolan Garosa.

On je savladao Rejlija Opelku rezultatom 7:6, 6:2, 6:3 i tako završio u pravom momentu, nekoliko minuta pre kiše i prekida.

-Vreme mi je išlo u korist. Nije bilo tako toplo, lopte su bile teže, pa onda njegov kik ne ide toliko visoko. Mislim, ide, ali ne toliko. Kontrolisao sam meč, dosta sam se ja pitao. I u trećem setu sam imao dosta brejk šansi, ali on je dobro servirao.

1 / 5 Foto: EPA/Fabio Frustaci

Nedostaju mi ovakve pobede, izgubio sam nekoliko prvih kola na slemovima i želeo sam da odigram dobro ovde. Nisam bio srećan kada sam video žreb za prvo kolo, jer imam loš skor sa takvim serverima, ali sada sam uspeo, rekao je Krajinović srpskim novinarima u Medija centru stadiona "Filip Šatrije".

-Nisam mnogo grešio s osnovne linije, više sam čekao njegovu grešku, jer sam znao da samo treba da budem čvrst, mada jesam kratke lopte napadao. Osećao sam se dobro na terenu.

Krajinović je bio relativno smiren tokom čitavog duela.

-To je bilo taktički. Takvim igračima ne smeš da pokažeš da se nerviraš. Oni tako igraju i čim vide da se protivnik nervira, još bolje serviraju. Tu sam lekciju naučio – svaki put kada vide da se nerviram, dobijem as. Zato sam rekao sebi da neću imati reakcije i sada se isplatilo.

Filip Krajinović
foto: EPA/Ettore Ferrari

Na terenu pored, buku pravile Martina Trevisan i Harijet Dart.

-Dosta su bile glasne, ali nisam se obazirao na to, baš sam bio fokusiran.

Opelka nije imao niti jednu brejk šansu.

-Nisam ni znao taj podatak. Nisam mnogo forsirao prvi servis, više sam išao na procenat jer sam se bojao da će mi napadati drugi servis, što i nije radio...

Krajinović kaže da se nije previše obazirao na to da li će kiša pasti ili neće.

-Pogledam ka nebu, ali bio sam maksimalno koncentrisan. Bio sam spreman i na to da se dogodi, jer sam znao kakva je prognoza. Sve sam očekivao... Sreća me pogledala – počeo je pljusak kada sam odigrao poslednji poen. Posle nikad ne znaš, po povratku može sve da se promeni.

Rolan Garos
foto: EPA/Martin Divisek

Naredni protivnik Filipu biće bolji iz duela Borna Gojo – Alesandro Đanezi.

-Kada pobediš nosioca, malo se otvori, ali ovo je grend slem turnir. Ako pobedi Gojo, znamo kako je odigrao protiv Ducija na Dejvis kupu. Voli velike mečeve, ovde je prošao i kvalifikacije, lepo se oseća, ali favorit sam, nema tu šta. Vidim i ja veliku šansu, biću maksimalno spreman jer mi fale pobede - želim da se vratim na ATP listi, a čeka me teško leto jer mnogo bodova branim.

Nije želeo mnogo da komentariše sukob ATP-a i Vimbldona.

-Ne opterećujem se time, ne mogu ništa da promenim, neka rade šta hoće. Još nisam odlučio definitivno hoću li igrati. Videću... Svakako na Vimbldonu nikada nisam igrao dobro, ne volim preterano travu, niti sam ikada pravio pripreme za nju. Sada sam to hteo da promenim, ali ako nema bodova, videću, pošto posle na šljaci branim dosta bodova.

Probni rad sa trenerom Dančevićem je završen, a saradnja nije nastavljena.

-Bilo je probno tri meseca, nije funkcionisalo i nismo više zajedno. Sad sam uhvatio ritam, voleo bih da imam trenera, ali nekada se i sam osećam dobro. Zasad nema niko u najavi, očekivao sam mnogo više od saradnje s Dančevićem – bio sam pun ambicija i samopouzdanja povodom te saradnje. Međutim, ne vidimo isto stvari na terenu, što je mnogo bitno. Prijateljski je sve završeno, on je sjajan momak, zaključio je Krajinović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.