ROLAN GAROS NIJE NI POČEO, VEĆ IMAMO SKANDAL: Namešten meč, poznati teniser NAMERNO promašivao! (VIDEO)
Sumnjiv njegov meč: Bernabe Zapata Miraljes, Foto: EPA/Jose Sena Goulao

može i na grend slemu

ROLAN GAROS NIJE NI POČEO, VEĆ IMAMO SKANDAL: Namešten meč, poznati teniser NAMERNO promašivao! (VIDEO)

Čini se da su oba tenisera uveliko igrala za kladionicu, što pokazuje i jedan od poteza s meča, a neki snimci kruže internetom

Objavljeno:

Kako javlja ugledni francuski list L'Ekip, u četvrtak veče je francuska policija obaveštena o mogućnosti dogovora jednog nedavno odigranog meča na Rolan Garosu!

Turnir u Francuskoj tek će da počne u nedelju, ali se uveliko igraju kvalifikacije za jedan od najprestižnijih turnira. Ali, pre početka glavnog dela turnira odjeknula je vest o nameštenom meču, a policija uveliko radi na ovom slučaju.

Reč je o meču između izraelskog tenisera Dudija Sele i Šanca Bernabea Zapate Mirallesa. Oni su se sastali 16. maja u kvalifikacijama. Veteran Sela (37) poražen je sa 6:3, 6:0 od Miraljesa, a sada se uveliko sumnja u regularnost ovog duela.

U prilog tome ide i nesrazmerno veliki broj uplata na ovaj meč. Uostalom, čini se da su oba tenisera uveliko igrala za kladionicu, što pokazuje i jedan od poteza s meča, a neki snimci kruže internetom.

Kako prenosi L'ekip, reč je konkretno o drugom setu meča koji je Španac dobio sa 6:0. A upravo se za njegovo vreme pojavio vrlo veliki broj onlajn uplata, većinom sa Kipra, Jermenije i Ukrajine. Slučajem će se baviti francuska vlast koja se bori protiv nepravilnosti povezanih s mogućom korupcijom.

Prema mišljenju stručnjaka, sam meč je izgledao čudno, a spomenuti Sela kao da nikada nije ni igrao tenis, barem ako govorimo o drugom setu. Bio je potpuno nemoćan i nije pokazivao nikakvu želju u drugom setu.

Tenis poslednjih godina pogađaju razni kladioničarski skandali, a na Roland Garosu već su viđene slične stvari. Ruskinja Jana Sizikova je optužena da je 2020. godine igrala mečeve za kladionice, mada je kasnije najavila da će podneti tužbu za klevetu.

S obzirom da se radi o individualnom sportu, nije teško kladioničarskoj mafiji da dogovori ishode mečeva, ali ipak to ne očekujete na prestižnim velikim turnirima već na onim nižih kategorija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.