NEVEROVATNO! Mats Vilander ponovo POTKAČIO Novaka Đokovića!
Mats Vilander i Novak Đoković, Foto: Profimedia/Reuters

novi preokret!

NEVEROVATNO! Mats Vilander ponovo POTKAČIO Novaka Đokovića!

Šveđanin ponovo o prognozama za Rolan Garos

Objavljeno: 18:39h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa posle šeste titule u Rimu.

Legendarni Šveđanin Mats Vilander je dan ranije rekao kako je srpski as najbolji kandidat za novu Grend slem titulu, ali sada ima drugo razmišljanje.

Vilander nije propustio priliku da uoči Otvorenog prvenstva Francuske potkači najboljeg tenisera sveta, favorizujući između redova španske tenisera Rafaela Nadala i mladu zvezdu u usponu Karlosa Alkaraza.

Legendarnog Šveđanina, koji godinama radi kao stručni konsultant na „Eurosportu“, upitali su da li brine o fizičkom stanju Nadala, koji muči muku sa hroničnim problemom stopala, pred njegov omiljeni grend slem.

Vilander i Nadal
Vilander i Nadalfoto: Profimedia

- Uopšte ne. Rafina karijera je takva, uvek ga upoređujem s konjem. Trčaće najbrže što može i boriti se - rekao je Vilander i dodao:

- Povrede predstavljaju njegovu granicu. Nastaviće sve dok ga one ne spreče. Uvek se vraća posle povrede, naučio je tako da radi. Jednog dana neće uspeti, činilo se da će prošle godine prestati, ali su rezultati pokazali suprotno. Zna na koji način da se sačuva kako bi imao šanse na Rolan Garosu - rekao je Vilander.

Španija će ove godine na Rolan Garosu imati još jednog mezimca. Mladu zvezdu u usponu Karlosa Alkaraza, koji je na nedavnom Mastersu u Madridu pokazao da može ravnopravno da se nosi sa najboljim teniserima današnjice Đokovićem i Nadalom.

Karlos Alkaraz
Karlos Alkarazfoto: Profimedia

- Alkarazov tenis u 19. godini ima više raznovrsnosti od Nadalovog kada je bio u tom uzrastu. To je ono što najviše iznenađuje teniski svet – ima snagu, a istovremeno može da odigra lagani drop-šot – kazao je Mats, dodavši da ne zna da li Karlos poznaje tenis bolje od Rafe.

- Ništa od toga ne znači da je jedan bolji od drugog. Ponekad je jednostavnost najbolja. Karlos ima neke udarce koje Đoković nije imao u tim godinama. Federer je, ipak, druga priča - nije Vilander propustio priliku da još jednom potkači Noleta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.