STEFAN ĐOKOVIĆ OSVOJIO TURNIR! Tata Novak PREPONOSAN, nije mogao da sakrije emocije!
Stefan Đoković, Foto: Starsport©

kakve vesti!

STEFAN ĐOKOVIĆ OSVOJIO TURNIR! Tata Novak PREPONOSAN, nije mogao da sakrije emocije!

Novakov sedmogodišnji sin takođe danas slavi trijumf

Objavljeno: 22:43h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je osvojio 38. Masters titulu pobedivši Stefanosa Cicipasa u finalu u Rimu, ali ono što je otkrio posle meča je posebo zanimljivo.

Na pitanje novinara, na konferenciji za medije, kako mu se čini to "zajedničko putovanje sa dve obaveze, i kao teniser i kao roditelj", osmehnuo se, pa otkrio da je Stefan osvojio svoj prvi turnir!

- Pa, to putovanje je uspešno, moj sin je osvojio turnir danas! Upravo sam dobio tu vest i to je (uz Novakov uspeh u Rimu) jedan dvostruki, Suncem obasjan uspeh. Mislim, to je bio jedan vrlo mali turnir, u okviru kluba, ne znači to (takmičarski) mnogo, rezultat je stvarno sekundaran, ali je lepo videti ga kako igra - počeo je najbolji teniser sveta.

Novak i Stefan Đoković
Novak i Stefan Đokovićfoto: Printscreen/Instagram/djokernole

Onda je otkrio neke zanimljive detalje o sinu:

- Pričali smo baš ovih dana o nekim rutinama, o stvarima koje treba da uradi pre meča. Uvodio sam ga, na neki način, u ovaj svet. Bilo je zanimljivo gledati njegove reakcije. Jer, naravno, deci morate da pričate na njihovom jeziku, pa i kada se radi o stvarima za koje ja mislim da bi mogle da mu budu od koristi. Znate, prvi zvanični turnir, ili meč, uvek ostane u sećanju. Zato sam jako želeo da uživa na terenu. Nedugo posle tog našeg razgovora, on je već bio na "devetom nebu", sa svom podrškom porodice koju je mogao da dobije - rekao je Nole.

Tome je, gotovo u dahu, dodao:

- Mislim, nisam nikada od njega zahtevao da igra tenis, nijedan jedini put. Nikada to nisam radio. Sve je to, zaista, njegova lična želja, da izađe na teren. Pa, ako želi da istraje na tom putovanju, i ja ću biti uz njega. Naravno, biću oduševljen ako se bude bavio tenisom. Ali, vidite, on je samo sedmogodišnjak. Još je on dete, vrlo je mlad, ne bi trebalo da oseća nikakav pritisak ili očekivanja, iako će se to verovatno desiti, pošto je to deo njegove porodice i normalno je da će privlačiti dosta pažnje ako se bude bavio tenisom. Naročito će se to dešavati u našoj zemlji. Ali, ide mu prilično dobro za sada. Stvarno voli ovaj sport - naglasio je Nole.

Stefan Đoković
Stefan Đokovićfoto: Starsport©

Na kraju je istakao šta je za njega važno u onome što se dešava njegovom sinu...

- Sinoć kada smo pričali, a bilo je kasno, on mi je pokazivao forhende i bekhende, kako će se dan kasnije kretati... Sve je to izvodio bez reketa, stvarno je bilo slatko videti ga. Ja sam to isto radio kada sam bio klinac, i sada vidim radost u njemu, tu čistu emociju i ljubav prema ovom sportu. Gotovo 99,9% dece se bavi nekim sportom zato što ga vole i nekad moram sebe da podsećam, jer imam tu privilegiju da sam otac divne dece, na tu moju, unutrašnju, dečju energiju. Jer, dešava mi se često da zaboravim na to, pošto je sve postalo ozbiljno, sve je obaveza, posao, moraš ovo ili ono, neophodna je disciplina, prosto se desi da život shvatamo preozbiljno. A oni (deca) me podsećaju na ono drugo. Na tu vezu, na čistu energiju - zaključio je Novak Đoković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.