ĐOKOVIĆ POČISTIO RIVALA SA TERENA! Karacev jedva izbegao krompir u drugom setu! (VIDEO/FOTO)
Novak Đoković, Foto: Profimedia

ATP MASTERS RIM, DRUGO KOLO!

ĐOKOVIĆ POČISTIO RIVALA SA TERENA! Karacev jedva izbegao krompir u drugom setu! (VIDEO/FOTO)

Kompletan tok meča mogli ste pratiti na našem portalu

Objavljeno: 21:16h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira Masters serije u Rimu, pošto je u drugom kolu pobedio Rusa Aslana Karaceva sa 2:0 po setovima je bilo 6:3, 6:2.

Meč protiv Karaceva prvi igrač sveta je odigrao sa pola snage, ali mu je i to bilo dovoljno da ga lako dobije.

Prvi set počeo je brejkom Đokovića, ali on tu prednost nije zadržao, jer je izgubio svoj naredni servis gem. Taj deo meča Novak je prelomio u osmom gemu, kada je napravio drugi brejk i poveo 5:3, da bi potom posao završio posao u narednom gemu na svoj servis. U drugom setu Đoković je malo podigao nivo igre, poveo je 4:0 i nakon toga rutinski priveo meč kraju.

1 / 3 Foto: EPA/Ettore Ferrari

Za prolazak u četvrtfinale Novak Đoković će u četvrtak igrati protiv boljeg iz duela između Lasla Đerea i Švajcarca Stana Vavrinke.

DRUGI SET:

6:2 - KRAJ MEČA!!!!!!!!! Novak Đoković savladao je Aslana Karaceva sa 2:0 u setovima i plasirao se u osminu finala na Masters turniru u Rimu.

5:2 - Osvaja Karacev gem, Đoković u narednom servira za pobedu.

5:1 - Lako sa samo jednim izgubljenim poenom Đoković stiže na gem od pobede.

4:1 - Novi pritisak Đokovića, gem se igra na razliku. Osvaja ga na kraju Karacev i tako se upisuje na semafor u drugom setu.

4:0 - Đoković nezaustavljivo grabi ka narednoj rundi na turniru u Rimu.

Novak Đoković
foto: Profimedia

3:0 - BREEEEEEEEEEEJK!!!!!!!! Dve brejk prilike ima Novak 15:40. Srpski as iskoristio je prvu šansu i povećao svoju prednost u drugom setu.

2:0 - Brejk priliku imao je Karacev, ali nije uspeo da je iskoristi. Đoković je na kraju uspeo da osvoji gem i overi prednost brejka.

1:0 - BREEEEEEEEEEEEJK!!!!!!!! Odlična borba u prvom gemu drugog seta pripala je srpskom igraču.

PRVI SET:

6:3 - Prva dupla greška Đokovića za 30:30. Osvojio je naredna dva poena srpski teniser i tako posle 42 minuta igre osvojio prvi set.

5:3 - BREEEEEEEEEJK!!!!!!!!!!! Velika greška Karaceva prilikom smeč udarca donosi Novaku brejk priliku koju srpski teniser uspešno koristi tako da će u narednom gemu servirati za osvajanje prvog seta.

4:3 - Najlakše osvojeni gem od početka meča koji bez izgubljenog poena pripada srpskom teniseru.

Novak Đoković
foto: Profimedia

3:3 - Ruski teniser uzvraća na isti način.

3:2 - Samo jedan poen prepustio je Đoković svom rivalu u ovom gemu tako da je opet stigao do prednosti u prvom setu.

2:2 - Karacev stiže do izjednačenja u gemovima.

2:1 - BREEEEEEEJK!!!!!!!!! Pritiska sada Karacev i stiže do svoje prve brejk prilike 30:40. Koristi ruski teniser priliku i uzvrađa brejk.

2:0 - BREEEEEEEEJK!!! Prva dupla greška Karaceva, donosi Đokoviću dve brejk prilike 15:40. Koristi drugu priliku srpski teniser i oduzima servis svom protivniku.

Novak Đoković
foto: Profimedia

1:0 - Bez većih problema srpski as dolazi do prvog gema u meču.

15:49 - Igrači su počeli sa zagrevanjem.

15:47 - Uz velike ovacije publike, Novak Đoković izašao je na teren.

15:36 - Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Mastersa u Rimu pošto je poražen od Dijega Švarcmana sa 2:1 u setovima.

15:24 - Početak Novakovog meča očekuje se oko 16 časova jer prvo svoj susret moraju da završe Miomir Kecmanović i Dijego Švarcman.

Novak Đoković kreće u pohod na novu titulu u karijeri, a ovoga puta reč je o Mastersu u Rimu.

Đokovićev rival u drugom kolu turnira je Rus Aslan Karacev. Ovo je njihov treći međusobni duel, a u prethodna dva imaju po jednu pobedu.

Oba puta su se sastali prošle godine, Đoković je slavio 3:0 na Australijan openu, da bi mu se Rus revanširao nekoliko meseci kasnije u Beogradu.

Novak je na startu turnira, kao prvi favorit, bio slobodan, dok je Karacev slavio u duelu sa Lojdom Harisom iz Južne Afrike. Pobednik ovog meča će u osmini finala igrati sa boljim iz duela između Lasla Đerea i Stena Vavrinke. Masters turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 5.415. 410 evra.

(Espreso/M. Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.