ŠOK ZA ĐOKOVIĆA! Ništa od odbrane titule na Rolan Garosu?
Novak Đoković, Foto: Profimedia

da li je ovo zaslužio?

ŠOK ZA ĐOKOVIĆA! Ništa od odbrane titule na Rolan Garosu?

Srpski teniser pao na listi favorita za Rolan Garos

Objavljeno: 10:59h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je poražen u polufinalu Mastersa u Madridu od Karlosa Alkaraza, a ove nedelje ga već očekuju novi izazovi u Rimu gde će pokušati da odbrani prvu poziciju na ATP listi.

I dalje sve zavisi od njega, ukoliko uspe da stigne do polufinala, produžiće "boravak" na čelu rang liste.

Dešavanja na ATP turniru u Madridu uticali su na bukmejkere da promene kvote za Rolan Garos. Prema mišljenju vodećih svetskih kladionica ima nešto manje šanse da se domogne titule na Rolan Garosu nego lane i skliznuo je za jedno mesto na listi favorita.

Rafael Nadal
Rafael Nadalfoto: Profimedia

Glavni favorit za osvajanje titule u Parizu je Rafael Nadal. Iako je poražen od Karlosa Alkaraza još u četvrtfinalu turnira u španskoj prestonici, Kralju šljake se i dalje daju najveće šanse da uveća svoj konto titula na 22, posle osvajanja Australijan opena lane tokom ove godine.

Na pobedu iskusnog španskog vuka daju se kvote između 2,37 i 2,90. Pretvoreno u procente, to znači da ima 42,2% šanse za osvajanje titule.

Drugi na listi je Karlos Alkaraz. Čudo od deteta iz okoline Mursije je izbio ispred Novaka Đokovića posle spektakularnih nekoliko nedelja na šljaci. Na njegov trijumf u Parizu uglavnom se odmeravaju kvote oko 3,00. Deluje da najveći konsenzus vlada upravo oko njegovih šansi na Rolan Garosu, što je oko 33,3%.

Karlos Alkaraz
Karlos Alkarazfoto: Epa/JUANJO MARTIN

Potom sledi upravo naš Novak Đoković. Najboljem reketu sveta, vodeće kladionice takođe daju solidne šanse da dođe do 21. Grend slem turnira. Tako se kvota na to da će Nole osvojiti Rolan Garos kreću uglavnom između 3,75 i 4,00. Veći deo kladionica, ipak daje ovu manju kvotu. To znači da je srpski reket na 26,7% šanse za titulu.

Iza vodećeg trojca slede Stefanos Cicipas koji stoji na kvoti 6,50, potom Aleksander Zverev sa kvotom 17, Danil Medvedev i Kasper Rud sa kvotama oko 20, Andrej Rubljov kojem se predviđa kvota od oko 25...

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.