NADAL SE NADA ĐOKOVIĆEVOM PORAZU! "Kralj šljake" kaže da ga ne boli eliminacija, ali...
Rafael Nadal, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

nije mu lako!

NADAL SE NADA ĐOKOVIĆEVOM PORAZU! "Kralj šljake" kaže da ga ne boli eliminacija, ali...

Rafael Nadal smatra da Karlos Alkaraz ima kvalitet da pobedi i Novaka Đokovića

Objavljeno: 20:35h

Španski teniser Rafael Nadal je poražen od Karlosa Alkaraza sa 6:2, 1:6, 6:3 u četvrtfinalu mastersa u Madridu.

Vlasnik 21 Grend slem titule je poručio da ga ovaj poraz n boli kao i da njegov mlađi zemljak ima šanse u duelu sa Novakom Đokovićem.

- Prihvatam ovaj poraz smireno i sa sigurnošću da postoji pravi put za mene u nedeljama koje dolazi. Lako je prihvatiti ovaj poraz jer smo znali šta da očekujemo dolazeći na ovaj turnir. Želim Karlosu sve najbolje do kraja turnira, radio je nekoliko stvari bolje od mene. Ne želim da oduzimam ništa od Karlosove pobede - rekao je Nadal.

Karlos Alkaraz
Karlos Alkarazfoto: Profimeida

Nije Rafa želeo da govori o bolu u stopalu, koji je spomenuo posle trijumfa nad Gofanom u trećem kolu.

- Neću da govorim o svom stopalu (povredi), mnogo puta završavam meč s nekim bolom. Ne, ovaj meč treba analizirati teniski. Znam da moram da poboljšam brzinu na terenu, da noge prate ono što želim da uradim, da budem dinamičniji i da bolje čitam igru. Moram da shvatim šta sve treba da popravim kako bih bio bolji sledećih nedelja, naročito za Rolan Garos. Znam šta treba da radim, a do toga se dolazi mečevima.

Rafa je najavio nastup na Rolan Garosu...

- Ovo je poseban turnir, velika nadmoska visina. Realnost je da nisam želeo da počnem ovde svoju sezonu na šljaci, jer je ovaj turnir najdalje po uslovima od Rolan Garosa. Za mene bi bilo mnogo bolje da sam npr. igrao u Eštorilu za početak, ali nisam uspeo da se oporavim – nisam bio spreman i nisam smeo da rizikujem. Znao sam da će mi ovde biti teško jer lopta mnogo više lopti.

Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadalfoto: Profimedia

Dodao je da Alkaraz ima dosta šanse da pobedi Đokovića.

- Biće težak meč. Jedan od najboljih igrača u istoriji protiv još mladog igrača koji igra na veoma visokom nivou. Novak je igrao u Monte Karlu i Beogradu, ovde polufinale imao je više mečeva od mene. Ipak, ne vidim neki razlog da Karlos ne može da pobedi. Ne sme sebi da dozvoli pad kao danas u drugom setu. Karlos igra s mnogo adrenalina – kada adrenalin ode visoko, praktično je nezaustavljiv, ali onda nekada i pravi greške, što je i logično, jer rizikuje mnogo - zaključuje Nadal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.