NOVAK OTVORIO DUŠU, POTCENIO JE STANJE: Bio sam u odbrambenom režimu!
Novak Đoković, Foto: Twitter/Tennis Channel

OSTAVILO TRAGA

NOVAK OTVORIO DUŠU, POTCENIO JE STANJE: Bio sam u odbrambenom režimu!

Đoković je priznao da je bio nervozniji nego što je očekivao

Objavljeno:

Teniski broj jedan Novak Đoković ove sedmice nalazi se u Madridu gde igra svoj drugi ovosezonski Masters serije 1000, a tamo je govorio za "Tennis Channel" o onome što je iza njega, ali i o tome kako se sada oseća.

Novak je iskreno govorio o svom mentalnom stanju nakon svega što se izdešavalo u Australiji. Mislio je da će lako da prebrodi dramu iz Melburna otkad se vratio kući, ali je u narednom periodu shvatio da to baš i nije slučaj.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Nakon što sam se vratio iz Australije, moram priznati da sam možda malo potcenjivao emocionalno stanje u kom sam bio. Pomislio sam: "Znaš, pa ja sam van Australije, to je što je. Šta se desilo, desilo se. Idem dalje." Ali onda sam u narednim mesecima osećao da su emocionalni i mentalni tragovi onoga što se tamo dešavalo još uvek tu.

Posle mentalnih napora kroz koje je prolazio u Australiji, Novak je uzeo malu pauzu, a zatim je usledilo postepeno vraćanje na teren. Ipak, to nije krenulo baš najbolje. U Dubaiju je neočekivano poražen od Jiržija Veselog, u a zatim je u Monte Karlu poražen već na startu od Alehandra Davidoviča Fokine.

- U tim mečevima osećao sam se kao da nisam ja. Bio sam malo nervozniji nego obično i u odbrambenijem režimu.

Istakao je Đoković i da mu je puno značio turnir u Beogradu i podrška koju je imao od domaćih navijača, i da mu je to pomoglo da ponovo izgradi samopouzdanje, a da sve loše stvari odbaci.

Dodao je Novak još i da se oseća mentalno i emocionalno balansirano u poslednjim nedeljama, otkad se vratio u takmičarski ciklus. Spreman je da se fokusira na teniske ciljeve, a mentalni nemir ostavi iza sebe.

(Espreso/Tennis Channel)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.