VIMBLDON NA KOLENIMA - Mari se priključio Novaku i Rafi!
Endi Mari, Foto: Profimedia

jasno stavio do znanja

VIMBLDON NA KOLENIMA - Mari se priključio Novaku i Rafi!

Endi Mari je digao glas protiv Vimbldona.

Objavljeno: 09:25h

Goruća tema u svetu sporta je odluka Vimbldona da ne dopusti ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju na turniru zbog sukoba u Ukrajini, ali kolege igrači definitivno nisu za tu rigoroznu meru nezvaničnog prvenstva sveta.

Poslednji glas Endija Marija ima posebnu težinu, shodno tome da je Britanac i zvezda koja se okitila titulom tamo.

1 / 9 Foto: EPA/Neil Hall

- Ne podržavam zabranu igrača. Smernice Vlade Velike Britanije nisu bile od pomoći - kazao je Mari u Madridu gde ga očekuje duel sa Dominikom Timom u prvom kolu turnira.

NADAL PODIGAO BURU! Španac konačno prekinuo ćutanje, Vimbldon žestoko uzdrman!

- Moje razumevanje smernica je bilo da Rusi i Belorusi mogu da igraju ako potpišu izjavu da su protiv rata i ruskog režima. Nisam siguran koliko bih se osećao prijatno da se nešto desi nekom od igrača ili njihovim porodicama - naveo je Mari mislivši na eventualno potpisivanje formulara koji je prvobitno bio uslov za Ruse i Beloruse na Vimbldonu.

Endi je nastavio u istom tonu, ali se osvrnuo i na ukrajinsku stranu.

Endi Mari
Endi Marifoto: EPA/Hamish Blair

- Mislim da nema pravog odgovora. Razgovarao sam sa nekim ruskim igračima, ali sam razgovarao i sa nekim ukrajinskim teniserima. Žao mi je zbog igrača kojima nije dozvoljeno da igraju i to shvatam, to im definitivno ne izgleda fer. Ipak, znam i neke ljude koji rade na Vimbldonu i znam u kakvoj su situaciji bili pri donošenju ovakve odluke - naglasio je Mari.

On je za kraj naveo da ne podržava niti jednu niti drugu stranu u svemu ovome, ali se saoseća sa igračima i narodom koji pati.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.