NOVAK I RAFA NA ŠLJACI, RODŽER NA PESKU: Federer na terenu u Africi! (FOTO)
Rodžer Federer okružen dečurlijom u Malaviju, Foto: Printscreen/Instagram/rogerfederer

svaka čast!

NOVAK I RAFA NA ŠLJACI, RODŽER NA PESKU: Federer na terenu u Africi! (FOTO)

Mnogi sportisti zarađuju silan novac, neki i više od Federera, Nadala i Đokovića, ali ne osnivaju fondacije poput njihovih koje su za svako divljenje

Objavljeno:

Dok Novak Đoković nastavlja potragu za vrhunskom formom na predstojećem Mastersu u Madridu, a Rafael Nadal planira na istom turniru da testira da li se dovoljno oporavio od povrede, treći deo "Velike trojke" tenisa bavi se vanterenskim aktivnostima.

Rodžer Federer je otputovao u Malavi gde iz prve ruke posmatra delotvornost svoje humanitarne fondacije i sam uzima učešće u njenim akcijama.

"Rodžer Federer Fondacija" pomaže prvenstveno hednikepiranoj i siromašnoj deci i promoviše njihovu integraciju u sport i obrazovanje.

Švajcarac je i 2015. putovao u Malavi gde je ju slčnim humanitarnim akcijama potrošio 13.5 miliona dolara.

Majka Rodžera Federera je Južnoafrikanka pa je još od 2004. pomagao i ovu državu. Sa Nadalom i zemljakomStenom Vavrinkom je 2010. u Cirihu i Madridu igrao "Mečeve za Afriku" i skupio oko pet miliona dolara.

Mnogi sportisti zarađuju silan novac, neki i više od Federera, Nadala i Đokovića, ali ne osnivaju fondacije poput njihovih koje su za svako divljenje.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.