ĐOKOVIĆ SE IGRA VATROM! Odjeknulo saopštenje koje će UZDRMATI teniski svet do temelja! (FOTO)
Novak Đoković, Foto: Starsport©

NE ODSTUPA OD STAVOVA!

ĐOKOVIĆ SE IGRA VATROM! Odjeknulo saopštenje koje će UZDRMATI teniski svet do temelja! (FOTO)

Srpski teniser koji je na čelu PTPA organizacije je dao svoj sud o suspenziji Rusa i Belorusa

Objavljeno:

Novak Đoković stao je uz suspendovane tenisere tokom Serbia Opena, sada je izneo i zvanični stav organizacije PTPA, koja okuplja tenisere.

Razlog za saopštenje je naravno odluka Vimbldona da zabrani učešće Rusima i Belorusima.

Novak i Vasek Pospišil su ne tako davno osnovali PTPA, organizaciju koja se brine o pravima tenisera, sada je izneto i veliko saopštenje o celoj situaciji.

- Oštro osuđujemo rusku i belorusku invaziju na Ukrajinu. Svesni smo da ne možemo zaustaviti nasilje, ali kolektivni glas može da koristi kao podrška Ukrajini i njenom narodu koji nastavlja da se bori za mir i pravdu - navod se na početku saopštenja PTPA.

Usledio je ključni deo.

- PTPA je posvećen učenju i zaštiti naše teniske zajednice kako privatno tako i javno. Saslušali smo mnoge pojedince koji su duboko pogođeni ovim ratom i zahvaljujemo im se što su sa nama podelili svoje priče. Budući da velika takmičenja u našem sportu razmatraju zabranu ruskih i beloruskih sportista, moramo da razmislimo i shvatimo da su mnogi od njih izgubili slobodu izbora i izražavanja, zbog zakona koje sprovode njihove zemlje. Govor protiv Rusije ili Belorusije, te osuda invazije može rezultirati zatvorom. PTPA ne diskriminiše tenisere na osnovu nacionalnosti, ali ćemo se suprotstaviti onima koji podržavaju, izražavaju ili vrše nasilje nad nevinima - navodi se dalje u saopštenju.

Nema sumnje da će ove reči daleko odjeknuti, a nije isključeno da Novak navuče gnev mnogih, a pogotovo Britanaca kojima ni inače nije simpatičan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.