NOVAK ĆE JOŠ BITI NA 1 MESTU ATP LISTE: Evo šta kaže matematika do kada će Đoković biti na vrhu!
Novak Đoković, Foto: EPA/Sebastien Nogier

da vidimo

NOVAK ĆE JOŠ BITI NA 1 MESTU ATP LISTE: Evo šta kaže matematika do kada će Đoković biti na vrhu!

Sada je srpski as taj koji koplje sa rekordom i dalje nosi daleko, van domašaj sadašnjih rivala

Objavljeno:

Imao je Aleksandar Zverev priliku da se osvajanjem titule u Monte Karlu ozbiljno približi Novaku Đokoviću na prvom mestu ATP liste i zapreti mu skidanjem sa trona, ali...

Nemački teniser dugo već pokazuje da mu psihološka snaga nije jedan od aduta, te je u Monte Karlu ispao u polufinalu od Stefanosa Cicipasa. Samim tim Zverev je omogućio Đokoviću da produži svoj boravak na prvom mestu svetske liste još koju nedelju.

Tačnije, Novak će sigurno biti prvi do 9. maja, do početka mastersa u Rimu. Da li će i posle toga, zavisi od rezultata koje bude ostvario do turnira u Večnom gradu. Kada se to pretvori u nedelje, dobija se suma od 368 sedmica na svetskom tronu. To je za punih 58 nedelja više od rekorda koji je do prošle godine držao Rodžer Federer, za kojeg se verovalo da neće biti nadmašen u skorije vreme.

1 / 6 Foto: EPA/Juanjo Martin

Sada je srpski as taj koji koplje sa rekordom i dalje nosi daleko, van domašaj sadašnjih rivala. Ko zna dokle će Đoković dobaciti do kraja karijere i ko zna kada će se pojaviti neko ko će taj rezultat oboriti.

Od momenta kada je Novak srušio Federera počele su da se prave paralele sa rekordom u ženskom tenisu koji drži Štefi Graf, a koji iznosi 377 nedelja na prvom mestu. Sve je bliži Đoković da i taj rezultat obori.

Posle neuspeha na turniru u Monte Karlu, gde je eliminisan na prvoj prepreci, Novak Đoković će zaigrati sledeće nedelje na Serbia openu.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.