SRPSKE TENISERKE ZNAJU SVOG PRVOG PROTIVNIKA NA VELIKOM TURNIRU: A evo šta je o tome govorio i selektor Vemić!
Dušan Vemić, Foto: Profimedia

srećno

SRPSKE TENISERKE ZNAJU SVOG PRVOG PROTIVNIKA NA VELIKOM TURNIRU: A evo šta je o tome govorio i selektor Vemić!

Turnir Evro-afričke zone igra se od 11. do 16. aprila

Objavljeno:

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dušan Vemić rekao je danas da su igračice spremne za meč sa Estonijom u Bili Džin King kupu, kao i da se nada da će doći do pobede.

- Završili smo i drugi dan treninga, devojke su spremne za susret protiv Estonije, protiv pretpostavljam njihovih od treće do šeste igračice po rangu kada je njihov tim u pitanju, Maligina, Kaul, Nudi, Sar. Odradili smo skauting i na kraju krajeva moramo da se koncentrišemo na svoju igru, da devojke pruže svoj maksimum i rezultat će biti nadajmo se taj da izadjemo kao pobednici - rekao je Vemić, preneo je Teniski savez Srbije (TSS).

Srbija će sutra u Antaliji igrati protiv Estonije, u meču I grupe Evro-afričke zone za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe.

Turnir Evro-afričke zone igra se od 11. do 16. aprila.

Na spisku igračica za ovo takmičenje nalaze se Aleksandra Krunić (116. teniserka sveta), Dejana Radanović (432. na WTA listi), Elena Milovanović (802.), Lola Radivojević (1343. na WTA i 60. na juniorskoj ITF listi).

Dušan Vemić
foto: Profimedia

Spisak je pretrpeo nekoliko izmena zbog povreda, dok je Radanović zbog povišene temperature preskočila prva dva treninga u Antaliji.

- Osećam se dobro. Prethodnih dana smo na žalost imali situaciju da sam bila malo prehladjena i zbog toga sam morala da radim PCR test, da vidimo da li sam nedaj bože pozitivna na korona virus, zbog tog mog stanja jer se nisam osećala najbolje. Sva sreća, danas u nedelju ujutru dobili smo rezultat koji je negativan tako da sam otišla na trening.

Ona je dodala da je bila dva dana u karantinu, da je očekuje veliki intezitet treninga, ali i da je uzbudjena zbog sutrašnjeg meča.

- Svi u timu se osećamo dobro, atmosfera je sjajna i svi se slažemo - zaključila je Radanović.

Bili Džin King kup (bivši Fed kup), igra se po sistemu dva singl i jedan dubl meč.

Srbija će igrati u Grupi A sa selekcijama Danske, Turske, Mađarske i Estonije, dok su u Grupi B, Hrvatska, Slovenija, Švedska, Austrija, Bugarska i Gruzija.

Meč izmedju Srbije i Estonije na programu je u ponedeljak od 10.00.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.