GROM IZ VEDRA NEBA! Đoković ga pobedio u finalu Australijan Opena, a sada završava karijeru! (FOTO)
Žo Vilfred Conga i Novak Đoković, Foto: Profimedia

penzija!

GROM IZ VEDRA NEBA! Đoković ga pobedio u finalu Australijan Opena, a sada završava karijeru! (FOTO)

Francuski teniser posle Rolan Garosa završava karijeru

Objavljeno: 09:35h

Francuski teniser i nekada peti reket sveta, Žo-Vilfrid Conga odigraće svoje poslednje mečeve u karijeri na domaćem terenu, pošto je najavio da će mu Rolan Garos biti poslednji turnir u karijeri, posle kog će otići u penziju.

On je ovu odluku saopštio putem Tvitera, gde je i ostavio emotivnu poruku.

- Uz jake emocije objavljujem svoju odluku da ću na Rolan Garosu da završim karijeru - napisao je Conga na društvenim mrežama, pa je i nastavio.

- Toliko neverovatnih momenata, radosti koju sam delio sa publikom, koja mi je pružila toliko toga... Nadam se još jednoj proslavi sa vama.

Tokom karijere, osvojio je čak 18 ATP titula, a dve su došle na Masters turnirima. Takođe, ostao je upamćen kod srpskih navijača kao i igrač koji je poražen u prvom Grend slem finalu od Novaka Đokovića (2008. godine u Australiji).

Kao i većinu tenisera, njega su povrede sprečile da dođe do većih uspeha. Osim Rolan Garosa, Conga će učestvovati i na turniru u Monter Karlo, za koji je dobio specijalnu pozivnicu.

Da podsetimo, Novak će se konačno vratiti na teren na Mastersu u Monte Karlu, a ko zna možda žreb ponovo spoji srpskog i francuskog asa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.