SKANDALČINA! SE*SUALNO ZLOSTAVLJANJE JOJ UPROPASTILO KARIJERU! Isplivali jezivi detalji! Tenis kao pokrivalica!
Kajli Mekenzi, Foto: instagram/kylieemck

strašna priča

SKANDALČINA! SE*SUALNO ZLOSTAVLJANJE JOJ UPROPASTILO KARIJERU! Isplivali jezivi detalji! Tenis kao pokrivalica!

Kajli Mekenzi, nekada velika nada američkog tenisa, optužila je bivšeg trenera Anibala Arandu za pokušaj zlostavljanja.

Objavljeno:

Ona će zbog pretrpljene duševne boli i stresa tužiti Američki teniski savez (USTA), jer ništa nije uradio kako bi je zaštitio kada je bila uznemiravana dok je imala 19 godina.

Mekenzi (23) je otkrila da ju je Anibal Aranda (38) dirao po intimnim delovima tela, uključujući i vaginu, u novembru 2018. godine u USTA trening centru u Orlandu. Ona kaže da joj je govorio da je lepa i postavljao joj pitanja o njenom telu:

- Bila sam blagoslovena i srećana što sam mogla da učim od nekih vrhunskih igrača i trenera, ali nekima od njih (trenera) nisam verovala - rekao je teniser. -- Odlučila sam da budem sjajna teniserka. Osećala sam se kao da se krećem u tom pravcu. Osvojila sam više turnira i pobedila sada već etablirane zvezde koje se nalaze u prvih 100 WTA - rekla je Mekenzi.

- Ali nisam bila spremna za ono što mi se dogodilo u ustanovi USTA u Orlandu, Florida 2018. Seksualno me je napao trener koji mi je dodelio USTA (Teniski savez SAD) - priznala je ona.

Kako je Mekenzijeva navela, njen bivši trener još ranije joj je dodirivao trbuh i struk, pritiskao svoje telo uz njenu zadnjicu i hvatao je za bokove. Govorio je tada da joj objašnjava tehnike tenisa. Kajli je u suzama rekla novinarima da je zlostavljanje negativno uticalo na njeno samopouzdanje i samopoštovanje, te da ju je nelagodnost koju je osećala zbog zlostavljanja progutala na teniskom terenu 2019. i 2020.

U tužbi se navodi da je Aranda bio zaposlen sedam godina u TS Amerike, pre nego što je dobio otkaz. Portparol USTA Kris Vajdmajer rekao je da u Savezu nisu znali ništa o uznemiravanju ili Arandinom neprikladnom ponašanju sve dok Mekenzijeva nije prijavila incident.

Prema pisanju "New York Times" Anibal Aranda demantovao je da je neprimereno dirao Kajli Mekenzi tokom istrage koju sprovodi centar "SafeSport", organizacija koja ispituje uznemiravanje i druge optužbe za zlostavljanje u američkom sportu.

Mekenzijeva je sa 15 godina osvojila državno prvenstvo i igrala na juniorskom US openu, a u tom je periodu pobeđivala i teniserke poput Sofije Kenin, kasnije osvajačice Australijen opena. Bila je veliki talenat, ali joj je karijera krenula silaznom putanjom. Ona tvrdi da je glavni razlog zlostavljanje kojem je bila izložena.

Espreso/Novosti


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.