Odrastao je u porodici koja živi po Frojdovim načelima, ne želi da kopira Novaka ili Rodžera, a predstavlja budućnost svetskog tenisa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

Teniska tema broj 1

Odrastao je u porodici koja živi po Frojdovim načelima, ne želi da kopira Novaka ili Rodžera, a predstavlja budućnost svetskog tenisa! (FOTO) (VIDEO)

Odlučili smo da vas malo bolje upoznamo sa likom i delom sedamnaestogodišnjeg Beograđanina za koga ćemo ubuduće navijati na najvećim teniskim turnirima
Objavljeno:

Proteklih dana bili smo svedoci jedne atipične situacije za medijsku scenu u Srbiji. Imali smo prilike da čitamo brojne vesti iz sveta tenisa, a da glavna tema nije bio Novak Đoković.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Razlog za tako nešto jeste veliki uspeh mladog srpskog tenisera, Miomira Kecmanovića.

Kecmanović je na najprestižnijem juniorskom turniru, Oranž Boulu uspeo da odbrani titulu, a takvim podvigom u svojoj karijeri ne mogu da se pohvale ni legende “belog sporta”, poput Rodžera Federera, Ivana Lendla ili Džona Mekinroa.

Sve ovo bio je povod da vas malo bolje upoznamo sa likom i delom sedamnaestogodišnjeg Beograđanina za koga ćemo ubuduće navijati na najvećim teniskim turnirima.

KAKO JE SVE POČELO?

Tenis nije prvi sport koji je Miomir počeo da trenira, već tekvondo. Ipak, od kako je prvi put uzeo reket u ruke, sve ostalo je palo u vodu. Učlanio se u teniski klub Partizan, gde mu je trener bio Joca Zlatanović.

Već na prvim turnrima za igrače do 10 godina talenat je isplivao na površinu, a kao rezultat su stigla dva trijumfa na turnirima na Adi Ciganliji.

Usledio je i epitet najboljeg u državi u svom uzrastu, što je značilo je vreme da se okuša i na evropskim turnirima. Tada ga je trenirao Veljko Barjaktarević iz Partizana, a i u duelima sa stranim igračima je uglavnom pobeđivao.

Sa 11 godina, Kecmanović je iz Partizana prešao u Kolonijal san kod trenera Dejana Vukojića, gde treninzi već značajno dobijaju na intezitetu i ozbiljnosti, o čemu svedoče i sjajni rezultati na turnirima prve kategorije u Evropi za mlade igrače.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.