KAKO JE PREŠAO PREKO OVOGA? Mirka Federer je "PRELJUBNICA"!
Rodžer i Mirka Federer, Foto: EPA/ MARKUS STUECKLIN

MIRKA UOPŠTE NIJE MIRNA!

KAKO JE PREŠAO PREKO OVOGA? Mirka Federer je "PRELJUBNICA"!

Supruga Rodžera Federera je imala burnu ljubavnu priču u mladosti

Objavljeno:

Jedna od najmoćnijih žena u svetu sporta je Miroslava Mirka Federer koja je godinama unazad najveća podrška legendarnom švajcarskom teniseru Rodžeru Federeru.

Možda bismo o njoj više pisali kao o proslavljenoj teniserki, a ne Rodžerovoj supruzi, samo da nije bilo hronične povrede zbog čega je i okončala karijeru.

Tokom profesionalnog bavljenja tenisom dostigla nekoliko četvrtfinala na WTA turnirima, najbolja pozicija na WTA listi joj je 76. mesto, što je dostigla 10. septembra 2001. godine.

Plasman u treće kolo US Opena 2001. godine njen je najbolji rezultat na Grend slem turnirima, a godinu dana pre toga predstavljala je Švajcarsku na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.

Mirka Federer
Mirka Federerfoto: Profimedia

Mirka se od profesionalnog tenisa oprostila 2002. zbog hronične povrede stopala, a u karijeri je takođe ostvarila pobede nad visoko rangiranim teniserkama kao što su Barbara Šet i Žistin Enan.

Ona i Federer su se upoznali na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju i od tada su u vezi, a Mirka je, nakon povlačenja iz profesionalnog tenisa 2002. godine, preuzela ulogu Federerovog menadžera.

Pre više od decenije, 11. aprila 2009. su svoju dugogodišnju vezu krunisali brakom, a 23. jula 2009. su dobili bliznakinje Milu Rouz i Šarlin Rivu. Pet godina kasnije Mirka je na svet donela blizance Lenija i Lea.

Inače, Mirka je iz jako imućne porodice, a jedan detalj, tačnije "poznanstvo" iz mladosti je obeležilo njen život pre sudbonosnog susreta sa sadašnjim suprugom.

Mirka Federer
foto: Profimedia

Naime, Mirka je u tom trenutku zapravo bila zauzeta, ona je bila verena za bogatog Arapina. Ipak, život je imao drugačiji plan za nju, pa je završila u Federerovom zagrljaju.

Oni su uplovili u romansu, iako je tada Rodžeru bio nepoznat podatak da je Mirka zapravo u tom trenutku bila verena i to za bogatog arapskog sultana. Kada je shvatila da je zaljubljena u Rodžera, Mirka je raskinula svoju veridbu, što je tada uspela da sakrije od javnosti.

Svakako, ona nikada nije davala povoda za senzacionalističke priče pošto je u svim nastupima u javnosti odmerena, ozbiljna i ne iznosi informacije iz privatnog života.

Rodžer i Mirka Federer
Rodžer i Mirka Federerfoto: Profimedia

Svakako ovaj detalj iz njene mladosti je zaintrigirao mnoge, ali i dao na značaju njenoj i Rodžerovoj ljubavi koja je izrasla iz ljubavi prema sportu.

Mirka ne voli da se eksponira ni na društvenim mrežama, a o njenim humanim aktivnostima neretko saznajemo iz svetskih medija.

Ona je trenutno potpuno posvećena svom muži koji teži da se vrati na teren u najboljoj mogućoj formu, pa su se pojavile informacije da je i Mirka uzela reket u ruke.

1 / 7 Foto: EPA/Stringer

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.