NADAL PREŽIVEO "GOLIJATA" I 2 TAJBREJKA: Rafa zakazao spektakl sa Kirjosom pa ZABRINUO navijače!
Rafael Nadal, Foto: EPA/John G Mabanglo

indijan vels, osmina finala

NADAL PREŽIVEO "GOLIJATA" I 2 TAJBREJKA: Rafa zakazao spektakl sa Kirjosom pa ZABRINUO navijače!

Rafael Nadal je ostao neporažen ove sezone, a sledi mu veliki ispit u vidu razigranog Australijanca koji ga je pobedio tri puta u osam međusobnih mečeva

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal se plasirao prošle noći u četvrtfinale mastersa u Indijan Velsu pošto je pobedio Amerikanca Rajlija Opelku sa 7:6 (3), 7:6 (5).

Rafa je tako stigao do skora od 18:0 od početka ove godine, najboljeg u karijeri.

Rafael Nadal, Rajli Opelka
foto: EPA/Ray Acevedo

- Ne mogu da kažem da je to san jer o tome nisam mogao ni da sanjam pre tri meseca, pre dva meseca. Uživam u svakom trenutku - rekao je Nadal posle meča.

- Veoma sam srećan što igram tenis. Danas je bilo malo teže nego prethodnih dana. Tačno je da me poslednjih dana stopalo malo više muči - dodao je Španac koji će u junu napuniti 36 godina.

Rafael Nadal
foto: EPA/Ray Acevedo

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Australijanca Nika Kirjosa kom je Italijan Janik Siner predao meč zbog bolesti.

U četvrtfinale se plasirao i Bugarin Grigor Dimitrov koji je slavio protiv domaćeg igrača Džona Iznera sa 6:3, 7:6 (6), a njegov naredni protivnik biće Rus Andrej Rubljov koji je bio bolji od Poljaka Huberta Hurkača sa 7:6(5), 6:4.

Grigor Dimitrov
foto: EPA/Ray Acevedo

Španac Karlos Alkaras je bio bolji od Francuza Gaela Monfisa sa 7:5, 6:1, a protivnik u četvrtfinalu će mu biti branilac titule Britanac Kameron Nori koji je pobedio Amerikanca Džensona Bruksbija sa 6:2, 6:4.

U ženskoj konkurenciji, Poljakinja Iga Švjontek je za manje od sat vremena pobedila Amerikanku Medison Kiz sa 6:1, 6:0 i plasirala se u polufinale.

Njena protivnica u borbi za finale Indijan Velsa biće Rumunka Simona Halep koja je lako sa 6:1, 6:1 slavila protiv Hrvatice Petre Martić.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.