LUPIO, PA OSTAO ŽIV! Vilander kaže da jedna stvar razlikuje Đokovića i Nadala!
Mats Vilander i Novak Đoković, Foto: Reuters/AP

slažete li se?

LUPIO, PA OSTAO ŽIV! Vilander kaže da jedna stvar razlikuje Đokovića i Nadala!

Šveđanin naveo prednost Španca u odnosu na Đokovića i Federera, ali mnogi se neće složiti sa ovim

Objavljeno:

Mats Vilander, bivši broj jedan svetskog tenisa, impresioniran je učinkom Rafaela Nadala od početka ove sezone, a kako je rekao tek stiže ono gde će pokazati koliko je dominantan, ali nije propustio ni da unizi uspehe Novaka Đokovića.

- On će na Rolan Garosu napuniti 36 godina i biće sjajno ako bude mogao da nastavi ovako. Prošle godine smo svi mislili da smo blizu kraja Rafine karijere. I sam je mislio da je kraj blizu. Nisam mogao ni da zamislim da će biti u stanju da uradi ovo što je uradio, čak i pored toga što je njegova igra uvek fizičke prirode. Ni za milion godina ne bih pomislio da će Nadal to uraditi, ne u ovom delu sezone. Sada se vratio Rafael Nadal, večiti kralj šljakastih terena - kaže Vilander za Eurosport.

Mats Vilander
Mats Vilanderfoto: Printscreen/Youtube/Djoker Nole

Njemu je interesantno to što se Španac i dalje ponaša kao da je tek na startu karijere, gledan je uspeha.

- Mislim da je bliži nekom ko ima 16, a ne 36 godina, barem što se tiče emocija, to je ono što ga odvaja od ostalih u velikoj trojci. Siguran sam da imate neke profesore i naučnike kojima nikad nije dosadno da pred sebe postavljaju izazove i traže rešenje problema. Isto je i za Nadala. Mislim da nema većeg teniskog profesionalca koji uživa u tom što i dalje oseća strah, što se plaši ishoda meča i što je nervozan, jer ne zna šta će se desiti do kraja meča. On je tako zaljubljen u to rešavanje problema u svojoj profesiji, da je voljan da trpi bol i oseća tu nervozu, samo da bi saznao šta je iza ugla. Rafael Nadal je spreman da iskoristi tu šansu - zaključio je Vilander.

Rafael Nadal će u Indijan Velsu pokušati da izjednači rekord Novaka Đokovića po broju masters titula.

Španac sada u Kaliforniji ima priliku da se izjednači, a potom u Majamiju i da prestigne Novaka, jer on neće moći da igra ni na jednom od dva američka takmičenja.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.