MESI IGRA I NA NAREDNOM MUNDIJALU? "Ukoliko želi da nastavi da igra, 'desetka' će ga uvek čekati" (FOTO)
Lionel Mesi, Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

LEO NIJE ZAVRŠIO?

MESI IGRA I NA NAREDNOM MUNDIJALU? "Ukoliko želi da nastavi da igra, 'desetka' će ga uvek čekati" (FOTO)

Sledeće Svetsko prvenstvo igra se za tri i po godine kada će kapiten Argentine imati 38 godina

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Argentine treći put u istoriji, ali prvi posle 36 godina osvojila je Svetsko prvenstvo pobedom nad Francuskom posle penala.

Do prvog Mundijala u karijeri došao je i legendarni Lionel Mesi (35) koji je na taj način sebi "prišio" zvanje najboljeg u istoriji ove igre.

1 / 12 Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Iza kapitena "gaučosa" su brojni rekordi, a i sam je otkrio da će nastaviti da nosi dres nacionalnog tima, iako su mnogi očekivali da će se povući.

Ono što je i dalje nejasno je da li je ovo poslednje Svetsko prvenstvo u karijeri fudbalera Pari Sen Žermena pošto se naredno igra za tri i po godine.

Lionel Mesi
Lionel Mesifoto: EPA/Georgi Licovski

Tada će Leo imati 38 godina, a selektor Lionel Skaloni poručio je da njega mesto u timu svakako čeka jer ga je zaslužio bez obzira na formu.

- Mesi bi trebalo da ima mesto na narednom Svetskom prvenstvu, želimo da nastavi. Ukoliko želi da nastavi da igra, 'desetka' će ga uvek čekati. Stekao je pravo da sam odlučuje šta će da radi sa svojom karijerom i reprezentacijom - rekao je Skaloni.

Lionel Skaloni
Lionel Skalonifoto: EPA/Friedemann Vogel

O uticaju Mesija na saigrače ne treba previše raspravljati i pričati.

- Nikad ranije nisam video ono što on prenosi na saigrače, da toliko utiče na svoje saigrače. Ovo je neverovatno - istakao je selektor Argentine.

1 / 3 Foto: EPA/Georgi Licovski

Govorio je strateg "gaučosa" i karakteru svog tima.

- Ne mogu da verujem da smo toliko patili uprkos savršeno odigranoj utakmici. Neverovatno, ali ovaj tim je na sve odgovorio. Ponosan sam na posao koji su uradili - zaključio je Lionel.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.