HRVATI LIKUJU: Za koga navija Novak Đoković na Svetskom prvenstvu?
Fudbaleri Hrvatske sa Đokovićem, Foto: Printscreen/Instagram/ivanrakitic

svi se pitaju...

HRVATI LIKUJU: Za koga navija Novak Đoković na Svetskom prvenstvu?

Srpski teniser je jako dobar prijatelj sa hrvatskim fudbalerima

Objavljeno: 18:51h

U Hrvatskoj vlada neviđena euforija zbog plasmana njihove reprezentacije u polufinale Svetskog prvenstva, gde će se sastati sa selekcijom Argentine.

Tamošnji medij se podsetio jednog zanimljivog detalja sa proteklog Mundijala kada je najbolji srpski teniser Novak Đoković pružio podršku "vatrenima".

Nije tajna da je Đoković u odličnim odnosima s brojnim hrvatskim fudbalerima, čak se i fotografisao sa Modrićem, Kovačićem, Rakitićem i Perišićem.

Naravno, srpsko-hrvatski odnosi uvek izazivaju dosta pažnje, ali ako uzmemo u obzir da Novak sarađuje sa hrvatskim trenerom Goranom Ivaniševićem nekoliko godina, već su se svi polako navikli na ono što bi svima trebalo da bude normalno.

- Pre svega, o Luki Modriću mislim sve najbolje. Iz srca sam navijao za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu. Znam da su ratne rane mnogima još sveže. Ali sport se mora držati dalje od politike. Oni su nam prvi susedi, i Hrvatska i Srbija i BiH i Makedonija, i nekako ih gledam kao svoje - izjavio je Đoković pre četiri godine.

Modrić i Đoković
Modrić i Đokovićfoto: EPA/Ballesteros/EPA/Ali Haider

Zbog njegove podrške Hrvatskoj pre četiri godine oglasio se i Novakov otac Srđan, koji ga je javno obrazložio njegov stav u emisiji "Upitnik".

- To je kućno vaspitanje. Nema uspešnog društva bez uspešne porodice. Pa u čemu je problem što je on navijao za Hrvatsku? Pa oni su nam komšije. Oni su njegovi prijatelji. Navijao je za svoje prijatelje. Moramo više da prestanemo sa tim razmišljanjima. Sećate li se kad su bile poplave u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj pre par godina, on nije samo pomogao svojoj domovini, već i drugim dvema državama. To je za njega, bila je i ostala jedna država i jedan narod. Mi se drugačije ne možemo ponašati - rekao je tada Srđan Đoković.

Đoković se još nije izjasnio za koga će navijati u Kataru posle ispadanja Srbije sa Mundijala, ali se javnost u hrvatskoj nada da će to upravo biti njihov tim.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.