SRPSKA MUNJA: Radonjić odmah iz Mbapea, nije mala STVAR za našeg reprezentativca!
Nemanja Radonjić u meču sa Brazilom, Foto: EPA-EFE/Neil Hall

OPA!

SRPSKA MUNJA: Radonjić odmah iz Mbapea, nije mala STVAR za našeg reprezentativca!

FIFA objavila zanimljivu statistiku gde je mesto našao Nemanja Radonjić

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije je nažalost završila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru i pre nego što se očekivalo, ali neki naši fudbaleri su uspeli da pokažu kvalitet u odigrana tri meča.

Strahinja Pavlović iVanja Milinković Savić su ostavili najbolji utisak, a još jedan Piksijev izabranik se po jednom parametru posebno istakao.

Naime, FIFA je objavila listu igrača koji su imali najbrži trk na takmičenju, a srpski reprezentativac Nemanja Radonjić je na utakmici protiv Brazila imao sprint od 35,2 kilometra na čas što ga je dovelo na šesto mesto.

Sa njim pomenuti rezultat deli i Kanađanin Težon Bjukenen sa meča protiv Belgije, dok je peto mesto pripalo Kilijanu Mbapeu sa brzinom od 35,3 km na čas, kao i Marokancu Ašrahu Hakimiju i Ismailu Saru iz Senegala.

Kilijan Mbape
Kilijan Mbapefoto: EPA-EFE/Rolex dela Pena

Iznad njih su Entoni Robinson iz SAD i Danijel Džejms iz Velsa sa sa 35,4 km/h, dok je na trećoj poziciji Nemac David Raum, koji je skazaljku zaustavio na 35,5 kilometara na čas.

Bolji od pomenutih bili su Španac Niko Vilijams i Kanađanin Alfonso Dejvis sa 35,6. Titula najbržeg sprinta na Mundijalu pripala je Kamaldinu Sulemanu iz Gane, koji je trčao 35,7 kilometara na čas na utakmici protiv Urugvaja. Međutim, to nije pomoglo ekipi Gane da prođe u osminu finala.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.